The body size structure of lake fish and its response to biotic interactions and environmental variation

Author

Arranz Urgell, Ignasi

Director

Benejam Vidal, Lluís

Codirector

Brucet Balmaña, Sandra

Date of defense

2017-07-19

Pages

206 p.



Department/Institute

Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Departament de Biociències

Abstract

La mida corporal és potser la mesura més senzilla per quantificar en un organisme però amb un rerefons potent en el camp de l’ecologia. La tesi doctoral es va centrar en l’estudi de l’estructura de mides corporal amb els peixos del llac i a diferents escales ecològiques i espacials. Els objectius generals van ser estudiar com l’estructura de mides dels peixos responia a les variacions de les interaccions tròfiques així com integrar altres aproximacions taxonòmiques i funcionals que poden ajudar a entendre aquests canvis. Es va concloure que l’estructura de mides dels peixos respon a les variacions de les interaccions tròfiques com també a les variables ambientals i a les pressions antropogèniques. Les aproximacions basades en la taxonomia i altres trets funcionals poden ajudar en l’estudi de l’estructura de mides dels peixos. L’estructura de mides dels peixos es pot utilitzar com a una mesura bioindicadora per la gestió dels sistemes aquàtics continentals sempre i quan primer es controli la variació de les interaccions tròfiques i de les variables ambientals que poden influir significativament en ella.


Body size is perhaps the simplest metric to quantify in an organism but with a powerful background in the ecological framework. The thesis focused on the study fish body size structure at different ecological and spatial scales. The general objectives were to study the fish size structure to understand the trophic interactions in fish as well as the effect of environmental and anthropogenic factors in the lake systems; and to expand the focus on the fish size structure and integrate taxonomic indices as well as other functional approaches. Trophic interactions can be considered as one of the most important key predictors of the variation in the fish size structure in lakes. Furthermore, the taxonomic-based approaches and other functional traits can be integrated in the study of the fish size structure to increase the accuracy of the understanding of ecological processes. The fish size structure may be used as a bioindicator for the management of freshwater ecosystems, after controlling for trophic interactions and natural variation that may significantly modify the size structure.

Keywords

Ecologia; Llacs; Peixos; Factors ambientals; Diversitat funcional; Interaccions tròfiques; Mida corporal

Subjects

574 - General ecology and biodiversity

Knowledge Area

Ecologia

Documents

tesdoc_a2017_arranz_ignasi_body_size.pdf

5.098Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)