Essays in education and health economics

Autor/a

Bellés Obrero, Cristina Adelaida

Director/a

Hogarth, Robin M.

Vorsatz, Marc

Data de defensa

2017-09-15

Pàgines

198 p.



Departament/Institut

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Programa de doctorat

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Resum

This dissertation consists of three chapters that investigate students’ and teachers’ incentive programs, and the intergenerational infant health consequences of a labor market policy. In the first chapter, I perform a randomized control trial at a distance learning university to compare three different monetary incentive schemes varying students’ performance target in the same educational environment. I show that the performance target implemented interacts with some of the characteristics of the students incentivized, such as intrinsic motivation and experience with the incentivized task. Moreover, a novel finding of this study is that incentives foster students’ strategic behavior that is triggered by the way performance is measured. In the second chapter, I examine how tying teachers’ pay to students’ performance affects the latter’s achievements. I show that a nationwide program implemented in Peru giving monetary rewards to teachers conditional on their students’ performance, has a precisely estimated zero impact on students’ grades. Finally, in the third chapter I investigate the effect of a child labor regulation that increased the minimum legal age to work from 14 to 16 years old, on fertility and infant health outcomes. Using a difference-in-differences strategy, I find that the reform increased educational attainment, and decreased marriage and fertility. Interestingly, I show that the reform was detrimental for the health of the offspring at the moment of delivery.


Aquesta tesi s’estructura en tres capítols que investiguen els programes d’incentius per als estudiants i professors, i les conseqüències intergeneracionals per a la salut infantil d’ una política de mercat de treball. En el primer capítol vaig duu a terme un experiment de camp en una universitat d’educació a distància amb la finalitatat de comparar tres incentius monetaris diferents en el mateix entorn educatiu, variant l’objectiu de rendiment dels estudiants incentivat. Mostro que l’objectiu de rendiment implementat interactua amb algunes de les característiques dels estudiants, com ara la seva motivació intrínseca i l’experiència que tenen amb la tasca incentivada. D’altra banda, també trobo que els incentius fomenten el comportament estratègic dels estudiants com a conseqüència de la manera en la que es mesura el seu rendiment. En el segon capítol examino com afecta a l’assoliment dels estudiants el fet de que la retribució dels seus professors estigui lligada al seu rendiment acadèmic. A aquests efectes, analitzo un programa nacional implementat a Perú que dóna una recompensa monetària als mestres condicionada al rendiment dels seus alumnes. El programa té un efecte nul precisament estimat sobre les qualificacions dels estudiants. Finalment, en el tercer capítol investigo l’efecte sobre la fertilitat i la salut del canvi legislatiu que va augmentar l’edat mínima legal per treballar de 14 a 16 anys. Utilitzant una estratègia de diferències en diferències, arribo a la conclusió que la reforma va incrementar el nivell d’educació, alhora que va disminuir la fertilitat i probabilitat de contraure matrimoni. Addicionalment, mostro que la reforma va ser perjudicial per a la salut de la descendència en el moment del part.

Paraules clau

Edication; Health; Educació; Salut

Matèries

33 - Economia

Documents

tcabo.pdf

2.255Mb

 

Drets

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)