Beyond language : How linguistic input shapes attention in non-linguistic environments

Author

Ayneto Gimeno, Alba

Director

Sebastián Gallés, Núria

Date of defense

2016-10-18

Pages

121 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Experimentals i de la Salut

Doctorate programs

Programa de doctorat en Biomedicina

Abstract

Infants can live in a monolingual or a bilingual environment from birth. While being exposed to one or two language does not influence when infants achieve the main language milestones it may require different adaptations that are likely to depend on and influence, infants’ attention. In this dissertation we investigate how the language learning environment influences infants’ attention to social (face and voices) and non social contexts. Our results show that not only exposure to two languages, but also the properties of the linguistic input at home, differently shapes attention in different domains. Taken together, this work highlights the impact of language learning adaptations beyond the language domain and suggests that these adaptations are strongly related to the demands of the particular linguistic situation that infants face.


Els nadons poden viure en un entorn monolingüe o bilingüe des del seu naixement. L'exposició a una o dues llengües no influeix en quin moment els nens assoleixen les principals fites en l’aprenentatge del llenguatge. En canvi, estar exposat a una o dues llengües si que pot requerir l’ús de diferents adaptacions que probablement depenguin i influeixin en l’atenció dels nadons. En aquesta tesi doctoral s'investiga com l'entorn d'aprenentatge d'idiomes influeix en l’atenció dels nadons en contextos socials (cara i veus) i contextos no socials. Els resultats mostren que no només l'exposició a dos idiomes, sinó també les propietats de l’exposició lingüística a casa, afecta l'atenció en diferents dominis. En el seu conjunt, aquest treball posa de manifest l'impacte de les adaptacions d'aprenentatge lingüístic fora de l’aprenentatge de la llengua i suggereix que aquestes adaptacions estan fortament relacionades amb les exigències de la situació lingüística en particular a la que els nens s'enfronten.

Keywords

Bilingualism; Attention; Language; Infants; Bilinguisme; Atenció; Llenguatge; Nadons

Subjects

80 - General questions relating to both linguistics and literature. Philology

Documents

taag.pdf

568.6Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)