Characterization of UL1, a member of the human cytomegalovirus RL11 gene family

Author

Shikhagaie, Medya

Director

López-Botet, M. (Miguel)

Albà Soler, Mar

Date of defense

2011-11-07

Legal Deposit

B. 5122-2012

Pages

112 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Experimentals i de la Salut

Doctorate programs

Programa de doctorat en Biomedicina

Abstract

In the present study, we have approached the molecular characterization of the HCMV specific UL1. To this end a HCMV (AD169-derived HB5 background) recombinant with an HA-epitope tagged UL1 and a mutant with a full UL1 deletion in the endotheliotropic HCMV TB40/E strain were generated. Our data reveal that the UL1 is transcribed with late kinetics. pUL1 is glycosylated and localizes at the site of virus assembly and secondary envelopment in infected cells forming part of the envelope of HCMV virions. A HCMV mutant with a targeted deletion of UL1 exhibits a growth defect phenotype in retinal pigment epithelium cells but not in fibroblasts, indicating that this ORF encodes a cell-type specific tropism factor.


En aquest treball hem investigat la pauta oberta de lectura de UL1 del Cytomegalovirus humà (HCMV), el gen UL1 es específic del HCMV. Hem caracteritzat la proteïna UL1 modificada amb un epítop HA en la soca HB5, derivada de AD169. L'UL1 s’expressa com una glicoproteïna que es pot detectar a les 48 i 72h post-infecció. En fibroblasts humans infectats, UL1 co-localitza al citoplasma, al lloc d’assemblatge del virió, amb proteïnes estructurals del virus. A més a més, els anàlisis de virions AD169 purificats que contenen UL1-HA mostren que UL1 és un nou constituent de l’envolta del HCMV. La delecció de UL1 en el context de la soca TB40/E del HCMV disminueix el creixement viral de manera selectiva en determinats tipus cel•lulars, suggerint que UL1 podria estar involucrat en la regulació del tropisme cel•lular del HCMV.

Keywords

Human cytomegalovirus (HCMV); RL11 gene family; UL1; Cellular carcinoembrionic antigen related (CEA) protein family; Glycoprotein; Virion; Envelope; Tropism; Glicoproteïna; Cytomegalovirus humà (HCMV)

Subjects

578 - Virology

Documents

tms.pdf

5.373Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)