Multiple cultural identifications, personality, and social networks

Author

Repke, Lydia

Director

Benet-Martínez, Verónica

Date of defense

2017-12-22

Pages

169 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Polítiques i Socials

Doctorate programs

Programa de doctorat en Ciències Polítiques i Socials

Abstract

This dissertation explores how multicultural individuals acculturate, and how their personality traits and cultural identifications relate to the content and the structure of their habitual personal social networks. I integrate social-personality psychology and social network approaches to tackle the dynamic interplay of individual-level psychological variables and meso-level social network measures. First, I study how immigrants and their descendants change their multiple cultural identifications depending on their social interactions with people from different cultures. Second, this thesis examines how social network variables contribute to the understanding of psychological/sociocultural adjustment and bicultural identity integration beyond individuals’ reported acculturation preferences. Lastly, I investigate which social-personality factors predict the degree of interculturality present in individuals’ social networks. The overall results attest to the importance of analyzing actual intercultural relations and going beyond interculturalism self-reports. The way people’s social environments are shaped is linked to their social-psychological makeup.


Esta tesis explora cómo los individuos multiculturales gestionan sus procesos de aculturación, y cómo sus rasgos de personalidad e identificaciones culturales se relacionan con el contenido y la estructura de sus redes sociales habituales. Se integran enfoques de la psicología social de la personalidad con el análisis de redes sociales, abordando así la interacción entre variables psicológicas y características de las redes (mesonivel). En primer lugar, se explora cómo las múltiples identificaciones culturales de los inmigrantes y sus descendientes varían dependiendo de su interacción con personas de diferentes culturas. En segundo lugar, se investiga cómo, más allá de las preferencias individuales de aculturación, las redes sociales contribuyen a la comprensión del ajuste psicológico/sociocultural y de los niveles de integración de identidad bicultural. Finalmente, se explora qué factores sociales de personalidad predicen el grado de interculturalidad de las redes. Los resultados avalan la importancia de ir más allá de la autoevaluación de la interculturalidad, mediante el análisis de las relaciones en su contexto. La composición y organización de los entornos sociales de los individuos muestra estar relacionada con sus características psicosociales.


Aquesta tesi explora com els individus multiculturals gestionen els seus processos d’aculturació, i com els seus trets de personalitat i identificacions culturals es relacionen amb el contingut i l’estructura de les seves xarxes socials habituals. S’integren enfocaments de la psicologia social de la personalitat amb l’anàlisi de xarxes socials, abordant així la interacció entre variables psicològiques i característiques de les xarxes (mesonivell). En primer lloc, s’explora com les múltiples identificacions culturals dels immigrants i dels seus descendents varien depenent de la seva interacció amb persones de diferents cultures. En segon lloc, s’investiga com, més enllà de les preferències individuals d’aculturació, les xarxes socials contribueixen a la comprensió de l’ajust psicològic/sociocultural i dels nivells d’integració d’identitat bicultural. Finalment, s’explora quins factors socials de personalitat prediuen el grau d’interculturalitat de les xarxes. Els resultats avalen la importància d’anar més enllà de l’autoavaluació de la interculturalitat, mitjançant l’anàlisi de les relacions en el seu context. La composició i organització dels entorns socials dels individus mostra estar relacionada amb les seves característiques psicosocials.

Keywords

Social networks; Acculturation; Immigration; Cultural identification; Personality; Bicultural identity integration; Redes sociales; Aculturación; Inmigración; Identificación cultural; Personalidad; Integración de identidad bicultural; Xarxes socials; Aculturació; Immigració; Identificació cultural; Personalitat; Integració d’identitat bicultural

Subjects

32 - Politics

Documents

tlrII.pdf

1.883Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)