Variable kindness : Posthumanist ethics in the fiction of Georges Saunders

Autor/a

Kaiser, Kevin Richard

Director/a

Gifra i Adroher, Pere

Fecha de defensa

2018-07-04

Páginas

400 p.



Departamento/Instituto

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Humanitats

Programa de doctorado

Programa de doctorat en Humanitats

Resumen

This thesis examines the fiction of contemporary American author George Saunders in terms of how it presents situations applicable to the chief notions of posthumanist ethics and how these conceptions of ethics concern nonhuman animals, which are prevalent in his writing. Posthumanist ethics can help us understand what is at play in Saunders’s fiction. Meanwhile, his fiction can help us understand what is at stake in posthumanist ethics. This interdisciplinary project may be beneficial both to conceiving new notions of ethics that are more inclusive and, more implicitly, to understanding the relevance of Saunders’s fiction to the current American sociocultural climate.


Aquesta tesi analitza la ficció de l'escriptor nord-americà contemporani George Saunders, tot centrat-se en com presenta situacions aplicables als principals conceptes de l’ètica posthumanista i en com aquests conceptes ètics afecten els animals no humans, que apareixen amb freqüència en els seus escrits. L'ètica posthumanista pot ajudar-nos a entendre el que està en joc en la ficció de Saunders. Mentrestant, la seva ficció pot ajudar-nos a comprendre el que està en joc en l'ètica posthumanista. Aquest projecte interdisciplinari pot esdevinir beneficiós tant per concebre noves nocions d'ètica més inclusives com, més implícitament, per comprendre la rellevància de la ficció de Saunders dins el context sociocultural nord-americà actual.

Palabras clave

George Saunders; Posthumanism; Ethics; Fiction; Animals; Posthumanisme; Ètica; Ficció; Animals

Materias

82 - Literatura

Documentos

tkk.pdf

1.240Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)