Essays on economic uncertainty

Autor/a

Soupre, Matthieu

Director/a

Rossi, Barbara

Apesteguía, José

Fecha de defensa

2018-11-12

Páginas

186 p.



Departamento/Instituto

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Programa de doctorado

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Resumen

These essays propose different measures of economic uncertainty and evaluate its impact at the microeconomic and macroeconomic level. The first essay in Chapter 2 proposes a measure of macroeconomic uncertainty that allows to distinguish its vari-ous components. Metrics of Knightian uncertainty and risk are proposed, and their respective impact on a number of economic aggregates is evaluated. Chapter 3 extends the classical approach to measuring uncertainty – a mean squared error-based quantity –to entropy methods in econometrics. Several information-theoretic measures of uncertainty are motivated, derived, and estimated on two data sets: the Survey of Professional Forecasters used in Chapter 2, to show that the conclusions hold with this different approach; and the Survey of Economic Expectations, to show how information theoretic measures of uncertainty can help study different situations not afforded by the mean-squared error approach. Chapter 4 studies uncertainty from the point of view of forecasting and propose a measure of forecasting uncertainty to study how business cycles can affect this particular dimension of Knightian uncertainty. Chapter 5 considers the question of the efficacy of fiscal policy in periods of uncertainty, and does so in a way that accounts for the comovements of economic uncertainty with recessions through an conditional adjustment to the classical smooth-transition state dependent models. Chapter 6 concludes.


Aquesta tesi proposa diferents mesures d’incertesa econòmica i avalua el seu impacte a nivell microeconòmic i macroeconòmic. El primer assaig, al Capítol 2, proposa una mesura de la incertesa macroeconòmica que permet distingir entre les seves múltiples components. Es proposen mètriques d’incertesa i risc de Knight, i se n’avaluen els seus respectius impactes sobre diverses magnituds econòmiques. En el Capítol 3 s’amplia l’enfocament clàssic per la mesura de la incertesa – l’error quadràtic mig – als mètodes d’entropia en econometria. Les diverses mesures d’incertesa que fan servir la teoría la informació estan motivades, derivades i estimades en dos conjunts de dades: el Survey of Professional Forecasters, que s’utilitza al Capítol 2 per demostrar que les conclusions es mantenen amb aquest nou enfocament; i el Survey of Economic Expectations, que es fa servir per mostrar com aquestes mesures d’informació poden ajudar a estudiar situacions diferents que els mètodes classics amb error quadràtic mig. El Capítol 4 estudia la incertesa des del punt de vista de la predicció i proposa una mesura d’incertesa de previsió per estudiar com els cicles econòmics poden afectar aquesta dimensió particular de la incertesa knightiana. El Capítol 5 examina la qüestió de l’eficàcia de la política fiscal en períodes d’incertesa, i ho fa de manera que ajusta per als moviments de la incertesa econòmica amb les recessions. També es proposa una nova classe de models depenents de l’estat que inclou condicionalitat. El Capítol 6 conté les conclusions.


Esta tesis propone diferentes medidas de incertidumbre económica y evalúa su impacto a nivel microeconómico y macroeconómico. El primer ensayo en el Capítulo 2 propone una medida de la incertidumbre macroeconómica que permite distinguir entre sus diversos componentes. Se proponen métricas de incertidumbre y riesgo de Knight, y se evalúan sus respectivos impactos sobre diversas cantidades económicas. El Capítulo 3 amplía el enfoque clásico para medir la incertidumbre - del error cuadrático medio -, a los métodos de entropía en econometría. Varias medidas de incertidumbre que utilizan la teoría de la información están motivadas, derivadas y estimadas en dos conjuntos de datos: el Survey of Professional Forecasters que se utiliza en el Capítulo 2 para demostrar que las conclusiones se mantienen con este nuevo enfoque y el Survey of Economic Expectations, para mostrar cómo estas medidas de información pueden ayudar a estudiar situaciones diferentes de las que los métodos clásicos con error cuadrático medio permiten. El Capítulo 4 estudia la incertidumbre desde el punto de vista de la predicción y propone una medida de incertidumbre de previsión para estudiar cómo los ciclos económicos pueden afectar a esta dimensión particular de la incertidumbre knightiana. El Capítulo 5 examina la cuestión de la eficacia de la política fiscal en períodos de incertidumbre, y lo hace de una manera que tiene en cuenta los movimientos de la incertidumbre económica con las recesiones. Además, se propone una nueva clase de modelos dependientes del estado que incluye condicionalidad. El Capítulo 6 concluye la tesis.

Palabras clave

Economic uncertainty

Materias

33 - Economía

Documentos

tms.pdf

1.624Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)