La Construcció del relat alemany sobre el procés català: anàlisi de l'agenda, dels frames i del discurs per part dels mitjans de comunicació escrits d'Alemanya, 2010-2015

Autor/a

Marco Palau, Rosa de les Neus

Director/a

Gifreu, Josep

Stegmann, Tilbert Dídac

Data de defensa

2018-11-29

Pàgines

330 p.



Departament/Institut

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Comunicació

Programa de doctorat

Programa de doctorat en Comunicació

Resum

Aquesta tesi doctoral estudia la construcció de la notícia sobre esdeveniments del procés polític català en els mitjans de comunicació escrits alemanys. El període d’anàlisi s'estén del 2010 al 2015, quan el procés ha passat de la societat civil a l’agenda política catalana i s’ha internacionalitzat. En aquest context, l’opinió publicada alemanya es considera un referent. La tesi analitza dotze fets clau a partir d’una doble metodologia, quantitativa i qualitativa. Es duu a terme una anàlisi d’Agenda i de Frames, també s’aplica una Anàlisi del Discurs i es complementa la recerca amb entrevistes a periodistes i polítics. La metodologia ha estat provada i validada per set analistes germanòfons. Els resultats de la recerca, exposats a més en quaranta-nou taules i figures, mostren l’establiment de l’agenda i els enquadraments dels temes i actors del procés català, la relació entre discurs, poder i legitimació, així com la construcció de l’opinió publicada alemanya.


This doctoral thesis studies the construction of the news about events in the Catalan political process in the German written media. The period of analysis is extended from 2010 to 2015, when the process has gone from civil society to the Catalan political agenda and has been internationalized. In this context, the German published opinion is considered a referent. The thesis analyzes twelve key facts based on a dual methodology, quantitative and qualitative. An analysis of Agenda and Frames is carried out, Discourse Analysis is also applied and research is complemented with interviews with journalists and politicians. The methodology has been tested and validated by seven German-speaking analysts. The results of the research, also exhibited in forty-nine tables and figures, show the establishment of the agenda and the framing of the themes and actors of the Catalan process, the relationship between discourse, power and legitimacy, as well as the construction of the German published opinion.

Paraules clau

Periodisme polític; Mèdia alemanys; Premsa escrita; Agenda; Framing; Discurs; Opinió publicada; Corresponsals; Catalunya; Procés català; Independència; Alemanya; Political journalism; Gerrman media; Newspapers; Agenda; Discours; Published opinion

Matèries

81 - Lingüística i llengües

Documents

trmp.pdf

5.275Mb

 

Drets

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)