HRM 4 Innovation: from determinants to performance. Essays from the Spanish context

Autor/a

Manresa Matas, Alba

Director/a

Bikfalvi, Andrea

Codirector/a

Simon i Villar, Alexandra

Marquès i Gou, Pilar

Fecha de defensa

2018-07-09

Páginas

152 p.



Departamento/Instituto

Universitat de Girona. Departament d'Organització, Gestió Empresarial i Disseny del Producte

Resumen

Human resource (HR) practices are possible contributors to a firm’s success. There is a pressing need for empirical research that addresses how HR practices contribute to a company’s ability to be creative and innovative. Thus, the aim of this thesis focuses on mapping the adoption of training and development practices for creativity and innovation (TD4CI) in Spanish manufacturing firms. It also analyses the most influential determinants of implementin these HR practices. Furthermore, it sudies the impact that TD$CI have on a company’s Innovative and financial performance. Last, the elements which make up high-performnce work systems are studied, considerin the best combinations for better firm performance. The empirical evidence is based on the 2012 and 2015 rounds of the Spanish subsample of the European Manufacturing Survey. The value of this thesis lies in its offering recent and relevant figures and data regarding the implementation of TD4CI and their relation with performance.


Les pràctiques de recursos humans (RRHH) són possibles contribuïdors a l'èxit d'una empresa. En aquest sentit, hi ha una necessitat de seguir fent recerca empírica per tal de convertir les contribucions de les pràctiques de RRHH en una oportunitat per les empreses de ser més creatives i innovadores. Aquesta tesi proposa un estudi basat en la implementació de les pràctiques de RRHH de formació i desenvolupament d’habilitats per la creativitat i la innovació (TD4CI); també s’analitzen els factors que més influeixen en la decisió sobre si s’imolementen aquestes prpàctiques o no. A més, s’estudia l’impacte que TD$CI tenen sobre innovació i finançament. Finalment, s’estudien els elements que formen els anomenats “sistemes de treball d’alt rendiment” i quina és la combinació que més beneficis aporta a l’empresa. S’utilitza una metodologia empírica basada en l’enquesta European Manufacturing Survey usant una sub-mostra enfocada a l’Estat espanyol amb dades recaptades els anys 2012 i 2015. El valor es basa en oferir dades recents i rellevants sobre aquestes pràctiques.

Palabras clave

Innovation; Innovació; Innovación; Human resources; Recursos humans; Recursos humanos; Training; Formació dins l'empresa; Formación

Materias

331 - Trabajo. Relaciones laborales. Ocupación. Organización del trabajo

Documentos

tamm_20180709.pdf

1.739Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)