Santander: su importancia en la transición educativa del Imperio español a la República de Colombia, y su influencia en la formación de una ideaologíae instituciones liberales

Author

Triana Cáceres, Camilo Andrés

Director

Delgado, Josep M.

Date of defense

2019-07-03

Pages

260 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Humanitats

Doctorate programs

Programa de doctorat en Història

Abstract

El presente es un estudio analítico de las políticas y acciones implementadas por Francisco de Paula Santander y sus más inmediatos colaboradores en el campo de la educación. Para comprender mejor el alcance de los hechos realizados por el prócer, se parte del estudio de la educación en la Colonia, la reglamentación aparecida en la Real Audiencia hacia 1550, y se va en la historia hasta 1840.A través de una bibliografía que se puede llamar clásica, y otra un poco más contemporánea se examinan los resultados de las políticas implementadas por Santander durante el período de transición que abarcó el paso de la Colonia a la República en Colombia.


El present és un estudi analític de les polítiques i accions implementades per Francisco de Paula Santander i els seus més immediats col·laboradors en el camp de l'educació. Per comprendre millor l'abast dels fets realitzats pel pròcer, es parteix de l'estudi de l'educació en la Colònia, la reglamentació apareguda a la Reial Audiència cap a 1550, i es va en la història fins 1840.A través d'una bibliografia que es pot trucar clàssica, i una altra una mica més contemporània s'examinen els resultats de les polítiques implementades per Santander durant el període de transició que va abastar el pas de la Colònia a la República a Colòmbia.

Keywords

Santander; Educación; Transición; Liberalismo; Colonia; República; Educació; Transició; Liberalisme; Colònia

Subjects

94 - General history

Documents

tcatc.pdf

1.277Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)