Error exponent analysis for the multiple access channel with correlated sources

Author

Rezazadeh, Arezou

Director

Guillén i Fábregas, A. (Albert)

Martínez, Alfonso

Date of defense

2019-09-13

Pages

178 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions

Doctorate programs

Programa de doctorat en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions

Abstract

Due to delay constraints of modern communication systems, studying reliable communication with finite-length codewords is much needed. Error exponents are one approach to study the finite-length regime from the information-theoretic point of view. In this thesis, we study the achievable exponent for single-user communication and also multiple-access channel with both independent and correlated sources. By studying different coding schemes including independent and identically distributed, independent and conditionally distributed, message-dependent, generalized constant-composition and conditional constant-composition ensembles, we derive a number of achievable exponents for both single-user and multi-user communication, and we analyze them.


A causa de les restriccions de retard dels sistemes de comunicació moderns, estudiar la fiabilitat de la comunicació amb paraules de codis de longitud finita és important. Els exponents d’error són un mètode per estudiar el règim de longitud finita des del punt de vista de la teoria de la informació. En aquesta tesi, ens centrem en assolir l’exponent per a la comunicació d’un sol usuari i també per l’accés múltiple amb fonts independents i correlacionades. En estudiar els següents esquemes de codificació amb paraules independents i idènticament distribuïdes, independents i condicionalment distribuïdes, depenent del missatge, composició constant generalitzada, i conjunts de composició constant condicional, obtenim i analitzem diversos exponents d’error assolibles tant per a la comunicació d’un sol usuari com per la de múltiples usuaris.


Las restricciones cada vez más fuertes en el retraso de transmisión de los sistemas de comunicación modernos hacen necesario estudiar la fiabilidad de la comunicación con palabras de códigos de longitud finita. Los exponentes de error son un método para estudiar el régimen de longitud finita desde el punto de vista la teoría de la información. En esta tesis, nos centramos en calcular el exponente para la comunicación tanto de un solo usuario como para el acceso múltiple con fuentes independientes y correladas. Estudiando diferentes familias de codificación, como son esquemas independientes e idénticamente distribuidos, independientes y condicionalmente distribuidos, que dependen del mensaje, de composición constante generalizada, y conjuntos de composición constante condicional, obtenemos y analizamos varios exponentes alcanzables tanto para la comunicación de un solo usuario como para la de múltiples usuarios.

Keywords

Information theory; Data transmission; Data compression; Short-packet communications; Multiple-access channel; Correlated sources; Teoria de la informació; Transmissió de dades; Compressió de dades; Comunicació en règim de longitud finita; Canal d’accés múltiple; Fonts correlacionades; Teoría de la información; Transmisión de datos; Compressión de datos; Comunicación en el régimen de longitud finita; Canal de acceso múltiple; Fuentes correladas

Subjects

62 - Engineering. Technology in general

Documents

tar.pdf

1.402Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)