Tratamiento de la enfermedad periodontal severa con Zigoma Quad en un solo tiempo quirúrgico, bajo carga inmediata y evaluación de la calidad de vida asociada

Autor/a

Ventín Palacín, Ramón

Director/a

Viñas Salas, Joan

Fecha de defensa

2019-03-08

Páginas

242 p.



Departamento/Instituto

Universitat de Lleida. Departament de Cirurgia

Resumen

Objectius: El propòsit d'aquest estudi és quantificar l'impacte en la qualitat de vida de pacients amb periodontitis avançades, sotmesos a rehabilitació de maxil•lar superior amb quatre implants zigomàtics, sota un protocol de càrrega quirúrgica immediata i en un sol temps quirúrgic amb anestèsia local i sedació conscient. Material i mètodes: seixanta-quatre pacients edèntuls i parcialment edèntuls de maxil•lar superior són sotmesos a un tractament amb quatre implants zigomàtics per pacient, (n = 256 Implants) sent avaluada la qualitat de vida associada a la salut bucodental abans i sis mesos després del tractament, per posteriorment ser controlats clínicament durant un període mitjà de seguiment de 7,6 anys oscil•lant entre 13 anys el màxim fins a 1 any i 3 mesos el mínim. Resultats: les puntuacions del test OHIP-14 varien d'una manera estadísticament significativa amb una p <0.001después del tractament. El seguiment clínic revela un èxit del tractament del 100% durant el període d'estudi, amb un èxit protèsic del 83,5%, una taxa de supervivència dels implants de 96,5% i amb un 5% de fístula cutània peri orbitària. No s'ha registrat cap sinusitis maxil•lar durant el període d'estudi. Conclusions: La implantología transcigomática amb reposició de les dents residuals condiciona un increment en la qualitat de vida referida a la salut bucodental respecte al conservacionisme periodontal tradicional del tractament de la malaltia periodontal severa.


Objetivos: El propósito del presente estudio es cuantificar el impacto en la calidad de vida de pacientes con periodontitis avanzadas, sometidos a rehabilitación de maxilar superior con cuatro implantes zigomáticos, bajo un protocolo de carga quirúrgica inmediata y en un solo tiempo quirúrgico con anestesia local y sedación consciente. Material y métodos: sesenta y cuatro pacientes edéntulos y parcialmente edéntulos de maxilar superior son sometidos a un tratamiento con cuatro implantes cigomáticos por paciente, (n=256 Implantes) siendo evaluada la calidad de vida asociada a la salud bucodental antes y seis meses después del tratamiento, para posteriormente ser controlados clínicamente durante un período medio de seguimiento de 7,6 años oscilando entre 13 años el máximo hasta 1 año y 3 meses el mínimo. Resultados: las puntuaciones del test OHIP-14 varían de un modo estadísticamente significativo con una p<0.001después del tratamiento. El seguimiento clínico revela un éxito del tratamiento del 100% durante el período de estudio, con un éxito protésico del 83,5%, una tasa de supervivencia de los implantes de 96,5 % y con un 5% de fístula cutánea peri orbitaria. No se ha registrado ninguna sinusitis maxilar durante el período de estudio. Conclusiones: La implantología transcigomática con reposición de los dientes residuales condiciona un incremento en la calidad de vida referida a la salud bucodental respecto al conservacionismo periodontal tradicional del tratamiento de la enfermedad periodontal severa.


Objectives: The purpose of the present study is to quantify the impact in the quality of life in patients with advanced periodontitis, undergoing a full rehabilitation of the maxilla with four zygomatic implants, and an immediate-loading protocol. All carried out in a single stage and with the use of local anesthesia in a single surgical time with local anesthesia and conscious sedation only. Material and methods: four zygomatic implants were placed in each of the 64 edentulous and partially edentulous patients included in the study. The quality of life was monitored before and six months after treatment. After this time, they were assessed clinically with a mean follow-up period of 7,6 years ( from 15 months minimum up to 13 years). Results: The difference among the results obtained from OHIP test is statistically significant ( p<0,001) after the treatment. The follow-up has clearly shown a 100% of success rates at implant placement with an 83,5% of prosthetic success rates. The implant survival rates were 97,5% during the study, with a 5% of skin periorbital fistula. No maxillary sinusitis was reported during the study. Conclusions: Inmediately loaded zygomatic implants have been shown to considerably increase the oral quality of life of the patient in contrast to the conservative treatment of the advanced periodontal disease .

Palabras clave

Implants; Zygoma quad; Periodontitis; Implantes; Quad zygoma

Materias

616.3 - Patología del aparato digestivo. Odontología

Área de conocimiento

Cirurgia

Documentos

Trvp1de1.pdf

9.002Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)