Essays on information frictions in macroeconomics

Autor/a

Chan, Jenny

Director/a

Asriyan, Vladimir

Schaal, Edouard

Data de defensa

2019-12-03

Pàgines

114 p.



Departament/Institut

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Programa de doctorat

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Resum

This dissertation consists of three chapters related to questions in macroeconomics and information frictions. In the first chapter, I relax the complete information assumption in the standard New Keynesian framework to show how the stance of monetary policy can affect the non-fundamental composition of fluctuations, introducing a novel trade-off between stabilizing output and inflation. A strong response to inflation increases the variance of non-fundamental fluctuations. In the second chapter, I study the opti-mal design of monetary policy in the presence of nominal and informational frictions. Non-fundamental fluctuations are shown to be suboptimal. The Taylor rule is no longer sufficient to rule out indeterminacy. Instead, a more lax response to inflation eliminates non-fundamental fluctuations and hence the output-inflation tradeoff. In the third chap-ter, I provide evidence that shocks to sentiments and uncertainty as identified in the literature are correlated and may not be truly structural.


Esta tesis consta de tres capítulos relacionados con preguntas en macroeconomía y fricciones de información. En el primer capítulo, relajo el supuesto de información completa en el marco del modelo neokeynesiano estándar para mostrar cómo la postura de la política monetaria puede afectar la composición no fundamental de las fluctuaciones, introduciendo un nuevo impedimento para la estabilización simultanea del producto y la inflación. Una respuesta agresiva a la inflación aumenta la varianza de las fluctuaciones no fundamentales. En el segundo capítulo, estudio el diseño óptimo de la política monetaria en presencia de fricciones nominales y de información. Demuestro que las fluctuaciones no fundamentales son subóptimas y que la regla de Taylor ya no es suficiente para descartar la indeterminación. En cambio, una respuesta más laxa a la in-flación elimina las fluctuaciones no fundamentales y, por lo tanto, la imposibilidad de estabilizar simultáneamente el producto y la inflación. En el tercer capítulo, aporto pruebas de que los shocks de sentimientos y de incertidumbre identificados en la literatura están correlacionados y, por tanto, podrían no ser verdaderamente estructurales.

Paraules clau

Macroeconomics; Macroeconomía; Inflation; Inflación

Matèries

33 - Economia

Documents

tjc.pdf

801.4Kb

 

Drets

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)