Computational studies of C-B bond formation reactions

Author

Mateo Martínez, Ana

Director

Bo Jané, Carles,

Date of defense

2019-11-08

Pages

160 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Química Física i Inorgànica

Abstract

La gran quantitat de fluorocarbons a la natura i la seva estabilitat a animat a la comunitat científica a trobar noves metodologies per trencar l'enllaç C-F d'aquest compostos. D'aquesta manera, aquest flurorocarbons poden ser utilitzats com a reactius a la síntesi orgànica. L'estabilitat dels fluorurs d'aril es dona per la força de l'enllaç C-F, que és l'enllaç simple més fort de la natura. Aquesta és la seva principal característica i la raó de la seva poca reactivitat. Per aquest motiu, es desafiant per la comunitat científica trobar la manera per trencar l'enllaç C-F. De la mateixa manera l'enllaç C-O te característiques molt similars a les del C-F i per això, s'ha utilitzat com a alternativa per evitar residus fluorats. Aquesta Tesi tracta de l'estudi computacional del trencament d'enllaços C-F y C-O mitjançat borilacions i catalitzades per un catalitzador de níquel. Concretament, s'ha estudiat tres reaccions diferents, les hem comparades i trobat els punts en comú de les tres reaccions.


La gran cantidad de fluorocarbonos en la naturaleza y su estabilidad a animado a la comunidad científica a buscar nuevas metodologías para la rotura del enlace C-F de estos compuestos. De esta manera, estos fluorocarbonos pueden ser utilizados como reactivos en la síntesis orgánica. La estabilidad de los fluoruros de arilo se da por la fuerza del enlace C-F, que es el enlace simple más fuerte de la naturaleza. Ésta es su principal característica y la razón de su poca reactividad. Por este motivo, es desafiante para la comunidad científica encontrar la manera de romper el enlace C-F. De la misma forma el enlace C-O tiene características muy similares a las del C-F y por esto, se ha utilizado como alternativa para evitar residuos fluorados. Esta Tesis trata del estudio computacional de la ruptura de los enlaces C-F y C-O mediante borilaciones y catalizadas por un catalizador de níquel. Concretamente, se ha estudiado tres reacciones diferentes y las hemos comparado y buscado sus puntos en común.


The large presence of fluorocarbons in nature and its great stability encourage science community to found new methods to break the C-F bond of this compounds, because it could be used as a starting reactant in organic synthesis. The stability of aryl fluorides is given because its C-F bond is the strongest single bond in the nature. That is its principal characteristic and the reason of it lack of reactivity. For this reason, it is challenging for scientists found the manner for C-F cleavage. As the same wise, C-O becomes an alternative of C-F to avoid the fluoride waste. This Thesis is about the computational study of the C-F and C-O cleavage through the borylation catalysed by nickel catalyst. Concretely, we have studied three borylation of C-F and C-O bonds and we compared it and show what have in common the three reactions.

Keywords

Borans; Catàlisi Homogènea; Niquel; Boranos; Catálisis Homogenea; Boranes; Homogeneous Catalysis

Subjects

54 - Chemistry. Crystallography. Mineralogy; 544 - Physical chemistry; 546 - Inorganic chemistry; 547 - Organic chemistry

Knowledge Area

Ciències

Documents

TESI.pdf

8.211Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)