dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Humanitats
dc.contributor.author
Serbu, Gabriel
dc.date.accessioned
2020-03-04T10:04:05Z
dc.date.available
2020-03-04T10:04:05Z
dc.date.issued
2019-12-13
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/668770
dc.description.abstract
This study is aimed at exploring the meaning of literary thinking as revealed in J. M. Coetzee’s approach to fictional writing. Unlike other prominent figures in contemporary literature, Coetzee has constantly captured the attention of the philosophical community, mainly because of the nonconciliatory rapprochement between literature and philosophy that his fiction elicits. Coetzee’s “novelistic” engagement with philosophy suggests a mode of thinking that finds its fragile legitimacy in the tentative embedding of textuality in history within the context of a self-conscious appropriation of a hostile tradition – i.e., the western tradition in South Africa. This entails a loss of faith in any founding principle but not an abandonment of a quest for meaning, however problematic. These traits, which form the basis for the emergence of Coetzee’s literary thinking, are conceived of in terms of a “weak poetics” inspired principally by Gianni Vattimo’s philosophical hermeneutics.
en_US
dc.description.abstract
Este estudio tiene como objetivo explorar el significado del pensamiento literario como se revela en el acercamiento de J. M. Coetzee a la narrativa. A diferencia de otras figuras prominentes de la literatura contemporánea, Coetzee ha captado constantemente la atención de la comunidad filosófica, principalmente debido al acercamiento no conciliatorio entre literatura y filosofía que provoca su ficción. El compromiso "novelístico" de Coetzee con la filosofía sugiere un modo de pensamiento que encuentra su frágil legitimidad en la incorporación tentativa de la textualidad dentro de la historia dentro del contexto de una apropiación aprehensiva de una tradición hostil (la tradición occidental en Sudáfrica). Esto implica una pérdida de confianza en cualquier principio fundador, pero no un abandono de una búsqueda de significado, por problemático que sea. Estos rasgos, que forman la base para el surgimiento del pensamiento literario de Coetzee, se conciben en términos de una "poética débil" inspirada principalmente en la hermenéutica filosófica de Gianni Vattimo.
en_US
dc.format.extent
113 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
en_US
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Literary thinking
en_US
dc.subject
Weak thought
en_US
dc.subject
Hermeneutics
en_US
dc.subject
Alterity
en_US
dc.title
Towards a “Weak Poetics”: J. M. Coetzee’s Literary Thinking
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.contributor.authoremail
floringabriel.serbu01@estudiant.upf.edu
en_US
dc.contributor.director
Zabala, Santiago
dc.embargo.terms
cap
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.description.degree
Programa de doctorat en Humanitats