La formación en patrimonio cultural en los estudios de Grado en Turismo. El caso de los estudiantes de Barcelona

Autor/a

Molero Mateo, Sonia

Director/a

Puiggrós, Elena

Tutor/a

Galí Espelt, Núria

Fecha de defensa

2019-12-17

Páginas

486 p.



Departamento/Instituto

Universitat de Girona. Institut Superior d'Estudis Turístics

Resumen

The purpose pursued with this study is that future graduates develop the skills and professional abilities that the sector requires. Human capital is considered as a key element in the tourism system. It reveals, however, a latent need for continuous improvement in the training offer of future professionals in the sector, so that tourist destinations continue to be competitive in the market. Consequently, the main objective of the research focuses on analyzing training in the field of cultural heritage within the university studies in tourism taught in the city of Barcelona, to see how it meets the needs of the professional sector. The ultimate purpose of the study is focused on presenting methodological proposals to improve university education dedicated to this area. By doing so, skills of future professionals, as well as their competitiveness, will be boosted.


El propòsit que es persegueix amb aquest estudi és que els futurs graduats desenvolupin, durant la seva etapa universitària, les capacitats i habilitats professionals que el sector demanda. El capital humà és considerat com una peça clau dintre del sistema turístic, amb una latent necessitat de millora contínua en la oferta formativa dels futurs professionals del sector per a que així les destinacions turístiques continuïn sent competitius en el mercat.L’objectiu principal de la recerca es centra en analitzar la formació en l’àmbit del patrimoni cultural dins els estudis universitaris en turisme impartits a la ciutat de Barcelona, i comprovar com aquesta s’adequa a les necessitats del sector professional. La finalitat última de l’estudi es focalitza en presentar propostes metodològiques per a millorar la formació universitària dedicada a aquest àmbit, i que, d’aquesta manera, s’impulsin les capacitats dels futurs professionals i la seva competitivitat en el sector.

Palabras clave

Turisme cultural; Turismo cultural; Cultural tourism; Patrimoni cultural; Patrimonio cultural; Cultural heritage; Educació patrimonial; Educación patrimonial; Heritage education; Competències professionals; Competencias profesionales; Vocational qualifications; Gestió turística; Gestión turística; Tourism management; Graduats en estudis turístics; Graduados en turismo; Tourism graduates

Materias

00 - Ciencia y conocimiento. Investigación. Cultura. Humanidades; 338 - Situación económica. Política económica. Gestión, control y planificación de la economía. Producción. Servicios. Turismo. Precios; 378 - Enseñanza superior. Universidades; 94 - Historia general y por países

Documentos

tsmm_20191217.pdf

4.891Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)