Essays on monetary economics

Autor/a

Evans, Christopher Michael

Director/a

Galí, Jordi

Debortoli, Davide

Data de defensa

2020-10-16

Pàgines

186 p.



Departament/Institut

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Programa de doctorat

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Resum

This thesis consists of three chapters on monetary economics. In the first chapter, I explore if a benchmark Heterogeneous Agent New Keynesian (HANK) model fits the heterogeneous response of monetary policy shocks observed in data. The HANK model of Kaplan et al. (2018) predicts a greater increase in income for wealthier households than poorer households from an expansionary monetary policy shock, which is at odds with empirical data. I innovate on the profit distribution scheme in the model to bring the distributional response from a monetary policy shock closer to the empirical evidence. In the second chapter, I analyse how adding downward nominal wage rigidities to a standard New Keynesian model changes the response of the economy to shocks. In the third chapter, which is joint work with Luca Onorante, we explore the effectiveness of bond and corporate security purchases by a central bank within a calibrated two-country New Keynesian model featuring a banking sector.


Aquesta tesi consta de tres capítols sobre economia monetària. Al primer capítol, exploro si la resposta després d’un xoc expansiu de política monetària dins d’un model de referencia d’agents heterogenis nou keynesià (HANK) s’ajusta a la resposta heterogènia observada empíricament. Contràriament al que s’observa a les dades, després d’un xoc expansiu de política monetària, el model HANK de Kaplan et al. (2018) preveu un augment més gran dels ingressos per a les llars més riques que per a les famílies més pobres. Finalment, innovo en l’esquema de distribució de beneficis del model per tal d’apropar-lo a aquesta evidència empírica. Al segon capítol, analitzo com la introducció de rigideses salarials nominals a la baixa en un model nou keynesià afecta la resposta de l’economia davant de xocs de demanda i tecnològics. Al tercer capítol, un treball conjunt amb Luca Onorante, explorem l’eficàcia de la compra de bons i valors corporatius per part d’un banc central dins d’un model nou keynesià calibrat per a dos països amb sector bancari.

Paraules clau

Monetary economics; Economia monetària

Matèries

33 - Economia

Documents

tce.pdf

6.531Mb

 

Drets

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)