Cultural impact evaluation through attendee's emotions in the context of music festivals

Author

Oliva Codina, Jordi

Director

Colombo Vilarrasa, Alba

Date of defense

2021-06-07

Pages

862 p.



Department/Institute

Universitat Oberta de Catalunya. Internet Interdisciplinary Institut (IN3)

Doctorate programs

Societat de la informació i el coneixement

Abstract

As a type of cultural event, music festivals have seen great economic and social success in recent decades. In their pursuit to understand the experience that such events elicit in the people attending them, scholars have devised a number of models grounded in various disciplines to explore the event experience. However, little attention has been paid to the internal cultural development that festivalgoers undergo as a result of the emotions they experience in music festival settings. Through quantitative and qualitative analysis, this study shows that music festival experiences are an opportunity to develop specific features of festivalgoers' cultural identity and arouse intense emotions. It also draws connections between these intangible analyses and the intentions that festival organizers bring to the organization of such events.


Com a tipus d'esdeveniment cultural, els festivals de música han triomfat econòmicament i socialment al llarg de les últimes dècades. A l'hora d'intentar comprendre l'experiència que aquests esdeveniments provoquen al públic, els acadèmics han proposat diversos models d'avaluació de l'experiència de l'esdeveniment des de diverses disciplines. No obstant això, s'ha prestat poca atenció al desenvolupament cultural intern dels assistents en relació amb les emocions experimentades en el context dels festivals de música. Aquest estudi revela -mitjançant una anàlisi quantitativa i qualitativa-l'experiència dels festivals de música com una oportunitat per desenvolupar trets específics de la identitat cultural del públic assistent juntament amb el despertar d'emocions intenses. Finalment, relaciona aquestes anàlisis intangibles amb la intencionalitat que els organitzadors dels festivals donen a l'organització de l'esdeveniment.


Como tipo de evento cultural, los festivales de música han triunfado económica y socialmente en las últimas décadas. Al tratar de comprender la experiencia que tales eventos provocan en su público, los académicos han propuesto diversos modelos de evaluación de la experiencia del evento desde varias disciplinas. Sin embargo, se ha prestado poca atención al desarrollo cultural interno de los asistentes a los festivales en relación con las emociones experimentadas en los contextos de los festivales de música. Este estudio revela -a través de un análisis cuantitativo y cualitativo- la experiencia de los festivales de música como una oportunidad para desarrollar rasgos específicos de la identidad cultural del festivalero junto con el despertar de emociones intensas. Por último, relaciona estos análisis intangibles con la intencionalidad que los organizadores del festival dan a la organización del evento.

Keywords

esdeveniments; eventos; events; festivals de música; festivales de música; music festivals; emocions; emociones; emotions; intangibles; intangibles; intangibles; cultura; cultura; culture; impactes; impactos; impacts

Subjects

00 - Prolegomena. Fundamentals of knowledge and culture. Propaedeutics; 79 - Recreation. Entertainment. Games. Sport; 9 - geography. Biography. History

Knowledge Area

Humanitats

Documents

Final dissertation - Cultural impact perception through attendee's emotions in the context of the music festivals.pdf

24.07Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)