Caracterizando la Empresa Familiar. Generación y Distribución del Valor Económico

Autor/a

Sánchez Pulido, Laura

Director/a

Gallizo Larraz, José Luis

Moreno Gené, Jordi

Fecha de defensa

2021-07-14

Páginas

212 p.



Departamento/Instituto

Universitat de Lleida. Departament d'Administració d'Empreses i Gestió Econòmica dels Recursos Naturals

Resumen

En les últimes dècades la investigació sobre empresa familiar ha cobrat una gran importància, degut a la seva presència majoritària en el teixit empresarial i la seva contribució a la generació de riquesa i ocupació. L’objectiu principal d’aquest treball és el de caracteritzar a l’empresa familiar en el seu context sòcio-econòmic, centrant la investigació en les possibles diferències existents entre empreses familiars i no familiars, en quant a estructura financera, agressivitat fiscal, distribució del valor afegit i productivitat, així com la influència que l’estil de gestió particular de l’empresa familiar, podria exercir en els seus nivells de rendibilitat i internacionalització. Aquest treball contribueix a aprofundir en el coneixement de les diferències existents entre empreses familiars i no familiars. Així com a obtenir nous coneixements sobre l'heterogeneïtat de les empreses familiars. Els resultats poden constituir informació valuosa per a les empreses familiars a l'hora d'adoptar decisions estratègiques i conèixer millor les implicacions de les mateixes en els seus resultats organitzacionals.


En las últimas décadas la investigación sobre empresa familiar ha cobrado una gran importancia, debido a su presencia mayoritaria en el tejido empresarial y su contribución a la generación de riqueza y empleo. El objetivo principal de este trabajo es el de caracterizar a la empresa familiar en su contexto socio-económico, centrando la investigación en las posibles diferencias existentes entre empresas familiares y no familiares, en cuanto a estructura financiera, agresividad fiscal, distribución del valor añadido y productividad, así como la influencia que el estilo de gestión particular de la empresa familiar, podría ejercer en sus niveles de rentabilidad e internacionalización. Este trabajo contribuye a profundizar en el conocimiento de las diferencias existentes entre empresas familiares y no familiares. Así como a obtener nuevos conocimientos sobre la heterogeneidad de las empresas familiares. Los resultados pueden constituir información valiosa para las empresas familiares a la hora de adoptar decisiones estratégicas y conocer mejor las implicaciones de las mismas en sus resultados organizacionales.


In recent decades, research on family businesses has gained great importance, due to its dominant presence in the business fabric and its contribution to the generation of wealth and employment. The main objective of this work is to characterize the family business in its socio-economic context, focusing the research on the possible differences between family and non-family businesses, in terms of financial structure, tax aggressiveness, distribution of added value and productivity, as well as to identify the influence that the particular management style of the family business could exert on its levels of profitability and internationalization. This work contributes to deepen our understanding of the differences between family and non-family businesses. As well as to obtain new knowledge about the heterogeneity of family businesses. The results can constitute valuable information for family businesses when adopting strategic decisions and help to better understand their implications on their organizational results.

Palabras clave

Empresa Familiar; Rendibilitat i Empresa Familiar; Característiques del CEO i Internacionalització; Rentabilidad y Empresa Familiar; Caracteristicas del CEO e Internacionalización; Family Business; Economic Profitability and Family Business; CEO attributes and Internationalization

Materias

33 - Economía

Área de conocimiento

Economia Financera i Comptabilitat

Documentos

Tlsp1de1.pdf

2.923Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)