Essays in firm dynamics and misallocation

Autor/a

Goraya, Sampreet Singh

Director/a

Di Giovanni, Julian

García-Santana, Manuel

Data de defensa

2021-07-26

Pàgines

210 p.



Departament/Institut

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Programa de doctorat

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Resum

This dissertation consists of three essays that investigate the drivers of misallocation of resources and its macroeconomic implications. The first chapter highlights the importance of the caste system in India in explaining capital misallocation. Using a quantitative model, it finds that the difference in capital allocation across castes is explained by differences in access to credit and that such asymmetries reduce aggregate TFP by 6% to 10%. The second chapter studies the properties of intangible capital, which includes investments in research and development, and intellectual property product and how they influence the empirical measures of misallocation. It shows that intangible capital entails higher investment adjustment costs than traditional capital. Using a model of firm dynamics, this chapter links the increasing input share of intangible capital to the rising average firm size, dispersion in total factor productivity revenue, and increasing industry concentration. The final chapter provides evidence of the market power of firms in public procurement. Firms that access procurement contracts increase their markups and profits relative to others. Limited competition in public procurement is a potential driver behind these findings and this generates markup dispersion across firms.


Aquesta dissertació consta de tres assajos que investiguen els factors que impulsen la mala assignació de recursos i les seves implicacions macroeconòmiques. El primer capítol destaca la importància de el sistema de castes a l’´India per explicar la mala assignació de capital. Utilitzant un model quantitatiu, es troba que la diferència en l’assignació de capital entre les castes s’explica per les diferències en l’accés a l’crèdit i que aquestes asimetries redueixen la TFP agregada entre un 6 % i un 10 %. El segon capítol estudia les propietats del capital intangible, que inclou inversions en recerca i desenvolupament, i productes de propietat intel·lectual i com influeix en les mesures empíriques de mala assignació. Mostra que el capital intangible implica majors costos d’ajust de la inversió que el capital tradicional. Utilitzant un model de dinàmica d’empreses, aquest capítol vincula la creixent participació de les entrades de capital intangible amb l’augment de la grandària mitjana de les empreses, la dispersió dels ingressos totals per productivitat dels factors i la creixent concentració de la indústria. El capitol final proporciona evidència de el poder de mercat de les empreses en la contractació pública. Les empreses que accedeixen als contractes d’adquisició augmenten els seus marges i guanys en relaci ó amb altres. La competència limitada en la contractació p´ública és un motor potencial darrere d’aquestes troballes i genera una dispersió de marges entre les empreses.


Esta disertaciónn consta de tres ensayos que investigan los factores que impulsan la mala asignación de recursos y sus implicaciones macroeconómicas. El primer capítulo destaca la importancia del sistema de castas en la India para explicar la mala asignación de capital. Utilizando un modelo cuantitativo, se encuentra que la diferencia en la asignaci´on de capital entre las castas se explica por las diferencias en el acceso al crédito y que tales asimetrías reducen la TFP agregada entre un 6 % y un 10 %. El segundo capítulo estudia las propiedades del capital intangible, que incluye inversiones en investigación y desarrollo, y productos de propiedad intelectual y cómo influye en las medidas empíricas de mala asignación. Muestra que el capital intangible implica mayores costos de ajuste de la inversi ón que el capital tradicional. Utilizando un modelo de dinámica de empresas, este capítulo vincula la creciente participaci ón de los insumos del capital intangible con el aumento del tamaño medio de las empresas, la dispersión de los ingresos totales por productividad de los factores y la creciente concentración de la industria. El capítulo final proporciona evidencia del poder de mercado de las empresas en la contratación pública. Las empresas que acceden a los contratos de adquisición aumentan sus márgenes y ganancias en relación con otras. La competencia limitada en la contratación pública es un motor potencial detrás de estos hallazgos y genera una dispersión de márgenes entre las empresas.

Paraules clau

Misallocation of resources; Mala Assignació de recursos; Mala asignación de recursos

Matèries

33 - Economia

Documents

tssg.pdf

6.190Mb

 

Drets

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)