Administració d'Oxitocina durant el part en dones de baix risc a Catalunya : resultats materns i neonatals

Author

Espada Trespalacios, Fco. Javier

Director

Escuriet Peiró, Ramón

Date of defense

2022-02-04

Pages

213 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Experimentals i de la Salut

Doctorate programs

Programa de doctorat en Biomedicina

Abstract

Des de fa anys l'atenció al part està perseguint la fita d'aconseguir donar una assistència més humana i fisiològica a tot el procés, s'han creat guies de pràctica clínica, grups de treball, estratègies nacionals, etc., amb l'objectiu d'estandarditzar un tipus d'assistència menys intervencionista a un procés que no deixa de ser fisiològic en la majoria d'ocasions. L’objectiu d’aquesta tesi és explorar el tipus d’atenció al part en el nostre entorn, la medicalització del procés de part en referència a l’administració d’oxitocina i les possibles conseqüències per la mare i el nadó. Aquest estudi conclou en tres principals resultats: a) el tipus d’assistència que donem a les dones durant l’atenció al part al nostre entorn, no compleixen amb les recomanacions de la guia de pràctica clínica d’atenció al part normal; b) l’administració d’oxitocina durant el part s’associa amb pitjors resultats materns; c) l’administració d’oxitocina s’associa amb pitjors resultats neonatals al postpart immediat.


In recent years, intrapartum care has been focused on providing more physiological assistance throughout the entire pregnancy process. Clinical Practice Guidelines, working groups, and national strategies have standardized a type of careless interventionist for a physiological process. The aim of this thesis is to explore the type of intrapartum care in our environment, the medicalization of the birth process in reference to the administration of oxytocin, as well as to describe the maternal and neonatal outcomes. This study concludes with three main results: a) intrapartum care that we give to women in our environment, does not meet the recommendations of the clinical practice guideline for normal birth care; b) oxytocin administration during intrapartum care is associated with worse maternal outcomes; c) oxytocin administration during intrapartum care is associated with worse neonatal outcomes in immediate postpartum.

Keywords

Oxytocin; Low-risk pregnancy; Birth outcome; Augmented labour; Oxitocina; Embaràs de baix risc; Resultats obstètrics; Estimulació del treball de part; Inducció del treball de part

Subjects

618 - Gynaecology. Obstetrics

Documents

tfjet.pdf

6.104Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)