Role of TRPV4 channels in adverse cardiac remodelling

Author

Yáñez Bisbe, Laia

Director

Benito Villabriga, Begoña

Garcia-Elias Heras, Anna

Date of defense

2022-02-25

Pages

234 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Experimentals i de la Salut

Doctorate programs

Programa de doctorat en Biomedicina

Abstract

Els mecanismes que determinen el desenvolupament de remodelat cardíac, tant en la seva forma adversa (característica de la insuficiència cardíaca), com adaptativa (induïda per exercici), no es coneixen en detall. Els mecanoreceptors, canals transmembrana amb la capacitat de convertir estímuls mecànics en senyals químiques intracel·lulars, es postulen com elements clau en la promoció d’ambdós tipus de remodelat. En aquesta tesi s’aporten evidències de que existeix un patró d’expressió diferencial de mecanoreceptors en el remodelat adaptatiu i l’advers, i destaquem el paper dels canals TRPV4 i TRPC6 en desenvolupament de la resposta patològica. A més, estudiem en detall els mecanismes moleculars pels quals el TRPV4 promou la fibrosi i demostrem que la deleció del canal protegeix davant el desenvolupament del remodelat advers. Així mateix, també examinem les particularitats en el desenvolupament i la reversió de la insuficiència cardíaca, així com els canvis en l’expressió de TRPV4, associades a l’envelliment.


The mechanisms that determine the development of cardiac remodelling, either adverse (such as that seen in heart failure) or adaptive (such as that induced by exercise), are not known in detail. Mechanoreceptors, membrane channels capable of transducing mechanical stimuli into intracellular chemical signals, are postulated as key elements in the promotion of both types of remodelling. In this thesis, we provide evidence that there exists a differential expression pattern of mechanoreceptors in adaptive and adverse remodelling, and we highlight the role of the TRPV4 and TRPC6 channels in the promotion of the pathological response. In addition, we study in detail the molecular mechanisms by which TRPV4 promotes fibrosis and demonstrate that the deletion of the channel protects against the development of adverse remodelling. We also examine the particularities of heart failure promotion and recovery, along with changes in TRPV4 expression, associated with ageing.

Keywords

Fibrosi; TRPV4; TRPC6; Remodelat cardíac; Envelliment; Heart failure; Mechanoreceptors; Fibroblasts; Calcium signaling; Hipertrophy

Subjects

616.1 - Pathology of the circulatory system, blood vessels. Cardiovascular complaints

Documents

tlyb.pdf

5.051Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)