Gendered Encounters ıin Pıost-Migration: Joıint Daily Life Experiences of Syrian and Local Women in Hatay

Autor/a

Altunkaynak Vodıina, Selin

Director/a

Olivé Serret, Enric

Senyuz, Asli Didem Danis

Data de defensa

2022-04-27

Pàgines

280 p.



Departament/Institut

Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Història i Història de l'Art

Resum

El 2011, a l'esclatar la guerra siriana intensificada, el Govern de Turquia va obrir les seves portes als refugiats de Síria i es va trobar en condicions d'acollir a aproximadament 3,5 milions de refugiats sirians en absència d'una política de refugiats eficient i una infraestructura adequada . Els conceptes d'amfitrió i convidat són el resultat natural de les relacions modelades per les normes socials i, per naturalesa, la seva característica fonamental és l'element de temporalitat que està directament relacionat amb les discussions de cohesió social. Tenint en compte el fet que la meitat dels nouvinguts són dones, aquesta investigació respondrà les següents preguntes basades en les troballes de la feina de camp realitzat amb 77 dones participants a la província de Hatay a Turquia, una ciutat fronterera entre Síria i Turquia : Com establir relacions les dones? entre si, donat el seu nombre i el seu paper crucial i significatiu dins de la societat en l'establiment de relacions quotidianes i rutinàries? Una altra incògnita que s'afegirà a l'equació és la direcció a través de la qual evolucionaran les relacions entre l'amfitrió i els convidats en el context de l'amenaça percebuda i el patriarcat.


com es reprodueixen els rols de gènere en el període post migratori en el context de la narrativa amfitrió-hoste, patriarcat i amenaça percebuda, com aquests rols entren en joc en les relacions entre dones, que els factors contribueixen a la determinació de les relacions establertes i com la comunicació entre dones es concreta en el món real. En 2011, al estallar la guerra siria intensificada, el Gobierno de Turquía abrió sus puertas a los refugiados de Siria y se encontró en condiciones de acoger a aproximadamente 3,5 millones de refugiados sirios en ausencia de una política de refugiados eficiente y una infraestructura adecuada. Los conceptos de anfitrión e invitado son el resultado natural de las relaciones moldeadas por las normas sociales y, por naturaleza, su característica fundamental es el elemento de temporalidad que está directamente relacionado con las discusiones de cohesión social. Teniendo en cuenta el hecho de que la mitad de los recién llegados son mujeres, esta investigación responderá las siguientes preguntas basadas en los hallazgos del trabajo de campo realizado con 77 mujeres participantes en la provincia de Hatay en Turquía, una ciudad fronteriza entre Siria y Turquía: ¿Cómo establecerán relaciones las mujeres? entre sí, dado su número y su papel crucial y significativo dentro de la sociedad en el establecimiento de relaciones cotidianas y rutinarias? Otra incógnita que se agregará a la ecuación es la dirección a través de la cual evolucionarán las relaciones entre el anfitrión y los invitados en el contexto de la amenaza percibida y el patriarcado.


estas preguntas, esta tesis tiene como objetivo analizar cómo se reproducen los roles de género en el período post migratorio en el contexto de la narrativa anfitrión-huésped, patriarcado y amenaza percibida, cómo estos roles entran en juego en las relaciones entre mujeres, que Los factores contribuyen a la determinación de las relaciones establecidas y cómo la comunicación entre mujeres se concreta en el mundo real. In 2011, at the outbreak of the intensified Syrian war, the Government of Turkey opened its doors to refugees from Syria and has found itself in a position to host approximately 3.5 million Syrian refugees in the absence of an efficient refugee policy and an appropriate infrastructure. Host and guest concepts are the natural result of the relations shaped by societal norms and by nature their fundamental characteristic is the element of temporariness which is directly linked to the social cohesion discussions. Considering the fact that half of the newcomers consist of women, this thesis will answer the following questions based on the findings of fieldwork conducted with 77 women participants in Hatay province of Turkey, a border city between Syria and Turkey: How the women will establish relationships with each other given their numbers and their crucial and significant role within the society in the establishment of daily, routine relationships? Another unknown to be added to the equation is the direction through which the relationships between the host and guests will evolve in the context of perceived threat and patriarchy

Paraules clau

genere; migracio; cohesio sociale; genero; migracion; cohesion social; Gender; Migration; Social Cohesion

Matèries

3 - Ciències socials; 30 - Teories i metodologia en les ciències socials. Sociografia. Estudis de gènere; 316 - Sociologia. Comunicació; 32 - Política

Àrea de coneixement

Arts i humanitats

Documents

TESI Selin Altunkaynak Vodıina.pdf

4.464Mb

 

Drets

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)