Culturas de Desmovilización Conflictos, sociedad juvenil y la construcción cultural moderna del veterano de guerra durante la Guerra Fría (1965-1996)

Author

Soler Ruda, Albert

Director

Veiga, Francisco, 1958-

Date of defense

2022-02-08

Pages

402 p.



Doctorate programs

Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Història Comparada, Política i Social

Abstract

Aquesta tesi d’investigació tracta al voltant de la creació d’un marc d’anàlisi historiogràfica al voltant de la figura del veterà de guerra dins de conflictes derivats de la Guerra Freda. La tesi principal és la defensa de l’existència d’una contracultura o sobcultura pròpia del veterà de guerra generada pel context de Guerra Freda, explosió de natalitat i la onada contracultural dels anys 60, i l’impacte de la tecnificación de la guerra moderna en conflictes de caràcter passiu o irregular


Esta tesis de investigación gira alrededor de la construcción de un marco de análisis historiográfico entorno a la figura del veterano de guerra en conflictos derivados de la Guerra Fría. La tesis principal es defender la existencia de una contracultura o subcultura propia del veterano de guerra generada por el contexto de la Guerra Fría, la explosión de natalidad y la oleada contracultural juvenil a partir de los años 60, y el impacto de la tecnificación de la guerra moderna en conflictos de carácter irregular o pasivo.


This PHD investigation turns around the concept of the construction of the modern war veteran culture inside the context of the Cold War. The main thesis focuses on the idea that the context of conflicts during Cold War, the baby boom and the youth countercultures and the modern warfare generated an specific context, with common characteristics and tehemes that generated in response different subcultures between soldiers, that ended in the construction of the modern veteran culture

Keywords

Guerra freda; Guerra fría; Cold war; Contracultura; Countercultures; Veterans; Veteranos

Subjects

93 - History. Auxiliary sciences of history. Local History

Knowledge Area

Ciències Socials

Documents

asr1de1.pdf

1.786Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)