Revalorització d’un residu de l’olivera per l’aplicació en el sector de l’adoberia

dc.contributor
Universitat de Lleida. Departament d'Informàtica i Enginyeria Industrial
dc.contributor.author
Solé Ferrer, Maria Mercè
dc.date.accessioned
2023-05-23T11:48:15Z
dc.date.issued
2022-11-30
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/688349
dc.description.abstract
Aquesta Tesi Doctoral contribueix a l’estudi d’un residu de l’olivera, la remolta de l’oliva, per la seva reutilització en el sector de l’adoberia. La indústria de la pell així com els residus dels molins d’oliva tenen un gran impacte al medi ambient. Tot i que s'han desenvolupat diferents projectes i estudis sobre la valorització dels residus de la indústria d’olivera, la Tesi tracta un enfocament completament nou de l’aplicació de la remolta per a l'adobament. S'han caracteritzat diferents tipus de remoltes i subproductes de la remolta. Concentrant la polpa d’oliva, s’ha obtingut un nou polifenol de base biotecnològica sòlid en pols amb un 20% de tanins i sense sòlids insolubles. S’ha aconseguit adobar pell wet-white amb l’extracte de la polpa d’oliva amb les recomanacions de qualitat per cuirs vegetals. S’ha realitzat l’estudi d’anàlisis de cicle de vida de l’obtenció a nivell planta pilot del nou polifenol. I s’ha completat la Tesi amb l’estudi de transferència tecnològica de la recerca amb l’elaboració d’un pla comercial, estratègic i financer.
ca
dc.description.abstract
Esta Tesis Doctoral contribuye al estudio de un residuo del olivo, el alperujo de la aceituna, para su reutilización en el sector de la curtiduría. La industria de la piel así como los residuos de los molinos de aceituna tienen un gran impacto en el medio ambiente. Aunque se han desarrollado diferentes proyectos y estudios sobre la valorización de los residuos de la industria del olivo, la Tesis trata un enfoque completamente nuevo de la aplicación del alperujo para el curtido. Se han caracterizado distintos tipos de alperujos y subproductos del alperujo. Concentrando la pulpa de aceituna, se ha obtenido un nuevo polifenol de base biotecnológica sólido en polvo con un 20% de taninos y sin sólidos insolubles. Se ha conseguido curtir la piel wet-white con el extracto de la pulpa de aceituna con las recomendaciones de calidad para cueros vegetales. Se ha realizado el estudio de análisis de ciclo de vida de la obtención a nivel planta piloto del nuevo polifenol. Y se ha completado la Tesis con el estudio de transferencia tecnológica de la investigación con la elaboración de un plan comercial, estratégico y financiero.
ca
dc.description.abstract
This Doctoral Thesis contributes to the study of a residue of the olive tree, the wet olive pomace, for its reuse in the tannery sector. The leather industries as well as the waste from the olive mills have a great impact on the environment. Although different projects and studies have been developed on the valorization of waste from the olive industry, this is a completely new approach to the application of wet olive pomace for tanning. Different types of wet olive pomace and wet olive pomace byproducts have been characterized. By concentrating the olive pulp, a new solid biotechnological based polyphenol has been obtained in powder with 20% tannins and no insoluble solids. It has been possible to tan wet-white leather with olive pulp extract in accordance with the quality recommendations for vegetable leather. The life cycle analysis study of obtaining the new polyphenol at the pilot plant level has been carried out. And the Thesis has been completed with the research technology transfer study with the preparation of a commercial, strategic and financial plan.
ca
dc.format.extent
244 p.
ca
dc.language.iso
cat
ca
dc.publisher
Universitat de Lleida
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
ca
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Remolta
ca
dc.subject
Polifenols
ca
dc.subject
Agent adobant de base biotecnològica
ca
dc.subject
Alperujo
ca
dc.subject
Polifenoles
ca
dc.subject
Agente curtiente de base biotecnológica
ca
dc.subject
Wet olive pomace
ca
dc.subject
Polyphenols
ca
dc.subject
Bio-based tanning agent
ca
dc.subject.other
Enginyeria Química
ca
dc.title
Revalorització d’un residu de l’olivera per l’aplicació en el sector de l’adoberia
ca
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
66
ca
dc.contributor.director
Bacardit i Dalmases, Anna
dc.embargo.terms
24 mesos
ca
dc.date.embargoEnd
2024-11-29T01:00:00Z
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/embargoedAccess


Documentos

Este documento contiene ficheros embargados hasta el dia 29-11-2024

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)