Studying the limits of protein-ligand docking to predict new non-covalent inhibitors for the SARSCoV-2 main protease

dc.contributor
Universitat Rovira i Virgili. Departament de Bioquímica i Biotecnologia
dc.contributor.author
Macip Sancho, Guillem
dc.date.accessioned
2023-05-25T14:51:17Z
dc.date.available
2023-05-25T14:51:17Z
dc.date.issued
2023-05-15
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/688358
dc.description.abstract
La pandèmia global coneguda com a COVID-19 (COronaVIrus Disease 2019) va tenir un profund impacte en els sistemes sanitaris d'arreu del món, tensionant els països i les societats d'una manera que no s'havia vist des de la globalització. El SARS-CoV-2, un virus d'ARN monocatenari de sentit positiu del gènere Betacoronavirus, és l'agent causant de COVID-19, i ha estat investigat a fons per la comunitat científica des de desembre de 2019. La proteasa principal del SARS-CoV-2 (M-pro) és una de les dianes virals més investigades. El nostre grup de recerca va idear una metodologia de cribratge virtual basada en el docking proteïna-lligand durant l'inici de la pandèmia COVID-19 per identificar nous inhibidors del SARS-CoV-2 M-pro entre els fàrmacs aprovats. Quan vam comparar els nostres resultats amb els d'altres inhibidors sugerits de la Mpro del SARS-CoV-2 vam descobrir que nombrosos articles predien diferents compostos, tot i que utilitzaven el mateix conjunt de dades i enfocament inicial. En un curt període de temps, es va generar un gran nombre d’estructures de complexos no covalents entre la SARS-CoV-2 M-pro i diferents inhibidors, cosa que va propiciar el caldo de cultiu per a aquesta tesi. La actual tesi doctoral examina en profunditat les limitacions del docking proteïna-lligand a l’hora de predir els inhibidors de la SARS-CoV-2 M-pro.
ca
dc.description.abstract
La pandemia global conocida como COVID-19 (COronaVIrus Disease 2019) tuvo un profundo impacto en los sistemas sanitarios de todo el mundo, tensionando a los países y sociedades de una forma que no se había visto desde la globalización. El SARS-CoV-2, un virus de ARN monocatenario de sentido positivo del género Betacoronavirus, es el agente causante de COVID- 19, y ha sido investigado a fondo por la comunidad científica desde diciembre de 2019. La proteasa principal del SARS-CoV-2 (M-pro) es una de las dianas virales más investigadas. Nuestro grupo de investigación ideó una metodología de cribado virtual basada en el docking proteínaligando durante el inicio de la pandemia COVID-19 para identificar nuevos inhibidores del SARSCoV-2 M-pro entre los fármacos aprobados. Cuando comparamos nuestros resultados con los de otros SARS sugeridos. -Inhibidores del CoV-2 M-pro, descubrimos que numerosos artículos predicen distintos compuestos, aunque utilizaban el mismo conjunto de datos y enfoque inicial. En un corto período de tiempo, se generó un gran número de estructuras de complejos no covalentes entre la SARS-CoV-2 M-pro y diferentes inhibidores, cosa que proporcionó el caldo de cultivo para esta tesis. La tesis doctoral actual examina en profundidad las limitaciones del docking proteína-ligando para predecir los inhibidores del SARS-CoV-2 M-pro.
ca
dc.description.abstract
The global pandemic known as COVID-19 (COronaVIrus Disease 2019) had a profound impact on healthcare systems around the world, straining countries and societies in ways not seen since globalization. SARS-CoV-2, a positive sense single-stranded RNA virus from the Betacoronavirus genus, is the causative agent of COVID-19, and it has been thoroughly investigated by the scientific community since December 2019. The SARS-CoV-2 main protease (M-pro) is one of the more frequently investigated viral targets. Our research group devised a virtual screening methodology based on protein-ligand docking during the start of the COVID-19 pandemic to identify new SARS-CoV-2 M-pro inhibitors among approved drugs. When we compared our results to those of other suggested SARS-CoV-2 M-pro inhibitors, we discovered that numerous articles predicted different compounds, albeit utilizing the same starting dataset and approach. In a short period of time, there were a large number of proposed M-pro inhibitors and structures of non-covalent complexes between SARS-CoV-2 M-pro, which supplied the breeding ground for this thesis. The current PhD thesis examines in depth the limitations of protein-ligand docking in predicting SARS-CoV-2 M-pro inhibitors.
ca
dc.format.extent
222 p.
ca
dc.language.iso
eng
ca
dc.publisher
Universitat Rovira i Virgili
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
SARS-CoV-2
ca
dc.subject
molecular docking
ca
dc.subject.other
Ciències
ca
dc.title
Studying the limits of protein-ligand docking to predict new non-covalent inhibitors for the SARSCoV-2 main protease
ca
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
004
ca
dc.subject.udc
577
ca
dc.contributor.director
Garcia Vallve, Santiago
dc.contributor.codirector
Pujadas Anguiano, Gerard
dc.embargo.terms
cap
ca
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documentos

TESI Guillem Macip Sancho.pdf

35.37Mb PDF

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)