Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Enginyeria Química
Aquesta tesi pretén abordar els reptes emergents al sector del transport i facilitar una transició energètica sostenible proporcionant orientacions per a unes polítiques de sostenibilitat eficaces. Tot i els importants reptes associats a l'ús de biocombustibles, la tesi reconeix el seu potencial significatiu de millora mediambiental en comparació dels combustibles actuals. En resposta a aquesta situació, l'estudi posa l'accent en la importància d'una presa de decisions informada entre les diverses parts interessades, inclosos els centres de recerca, les empreses i els responsables polítics. Per navegar pel panorama intricat que envolta els biocombustibles, la tesi aborda tres reptes específics relacionats amb l'adopció de biocombustibles, oferint exemples pràctics que demostren la utilització eficaç d'eines específiques per a la presa de decisions informades. En primer lloc, es tracta la selecció d'alternatives òptimes de biocombustibles per a vehicles lleugers. En particular, es fa servir l'Anàlisi Envoltant de Dades, guiat per un enfocament integral d'Anàlisi del Cicle de Vida (ACV). La segona àrea d'interès aprofundeix en el disseny òptim d'un procés de producció de biocombustibles, amb una atenció especial a la tecnologia emergent dels biocombustibles a base de microalgues per al transport pesant. En aquesta fase s'utilitzen eines de simulació per conèixer factors com l'ús de primeres matèries, el consum d'energia i les emissions. alliberades.
Esta tesis pretende abordar los retos emergentes en el sector del transporte y facilitar una transición energética sostenible proporcionando orientaciones para unas políticas de sostenibilidad eficaces. A pesar de los importantes retos asociados al uso de biocombustibles, la tesis reconoce su significativo potencial de mejora medioambiental en comparación con los combustibles actuales. En respuesta a esta situacion, el estudio hace hincapié en la importancia de una toma de decisiones informada entre las diversas partes interesadas, incluidos los centros de investigación, las empresas y los responsables políticos. Para navegar por el intrincado panorama que rodea a los biocombustibles, la tesis aborda tres retos específicos relacionados con la adopción de biocombustibles, ofreciendo ejemplos prácticos que demuestran la utilización eficaz de herramientas específicas para la toma de decisiones informadas. En primer lugar, se aborda la selección de alternativas óptimas de biocombustibles para vehículos ligeros. En particular, se emplea el Análisis Envolvente de Datos, guiado por un enfoque integral de Análisis del Ciclo de Vida (ACV). La segunda área de interés profundiza en el diseño óptimo de un proceso de producción de biocombustibles, con especial atención a la tecnología emergente de los biocombustibles a base de microalgas para el transporte pesado.
This thesis endeavors to address emerging challenges within the transportation sector and facilitate a sustainable energy transition by providing guidance for effective sustainability policies. Despite the substantial challenges associated with the use of biofuels, the thesis recognizes their significant potential for environmental improvement compared to current fuels. In response to this recognition, the study emphasizes the importance of informed decisionmaking among various stakeholders, including research centers, companies, and policymakers. To navigate the intricate landscape surrounding biofuels, the thesis addresses three specific challenges related to biofuel adoption, offering practical examples that demonstrate the effective utilization of specific tools for informed decision-making. Firstly, it addresses the selection of optimal biofuel alternatives for light-duty vehicles. Multicriteria Decision-Making (MCDM) tools, particularly Data Envelopment Analysis, are employed, guided by a comprehensive Life Cycle Assessment (LCA) approach. The second area of focus delves into the optimal design of a biofuel production process, with a specific focus on the emerging technology of microalgae-based biofuels for heavy transport. In this stage, simulation tools are employed to understand factors such as raw material use, energy consumption, and emissions. released.
ACV; Programació matemàtica; DEA; Programación matemática; LCA; Mathematical programming
504 – Environmental sciences; 62 - Engineering; 625 - Civil engineering of land transport. Railway engineering. Highway engineering; 66 - Chemical technology. Chemical and related industries. Metallurgy
Enginyeria i arquitectura
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.