The influence of foreign music in music of Thailand

Autor/a

Siritipa, Pargon

Director/a

Cortès, Francesc

Tutor/a

Cortès, Francesc

Data de defensa

2023-12-11

Pàgines

348 p.



Programa de doctorat

Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Història de l'Art i Musicologia

Resum

L'objectiu principal d'aquest estudi és examinar la influència de la música estrangera, especialment la música rock, en la música contemporània a Tailàndia entre 1968 i 1992. És evident que hi ha certa influència en la música contemporània de músics internacionals populars. L'investigador va utilitzar dos mètodes musicològics essencials d'investigació per estudiar la música rock; historiografia i anàlisi musical. Com a fenòmens de la "nova identitat" del rock tailandès s'inclouen una anàlisi d'elements musicals de l'evolució històrica, els conceptes musicals i el contingut de la melodia i la lletra. La investigació sobre música rock a Tailàndia és rara i la classificació de la música rock i els gèneres relacionats no està clara. A més, la informació sobre la cançó i l'artista és escassa, ja que al principi no estaven gravades. Aquesta tesi explora la música rock a Tailàndia mitjançant la creació d'un arxiu de música rock a partir de cintes de casset. L'arxiu de dades inclou entrevistes amb músics i altres implicats. Altres fonts d'informació provenien de revistes i altres literatura contemporània. En aquesta tesi, es va trobar que la música rock tailandesa es pot dividir en dos períodes, és a dir, el període de formació i el període de desenvolupament. (1) El període de formació de 1960 a 1978, la música rock va arribar a Tailàndia amb la guerra del Vietnam. El 1968, moltes bandes de rock influents, com ara V.I.P., es van formar al camp base de la Força Aèria d'Udon Thani. La identitat de les bandes en aquesta època no estava clara, ja que la majoria interpretaven cançons que estaven influenciades específicament per Europa i els EUA (2) El període de desenvolupament de 1979 a 1992 va ser una era de creativitat, on es van crear més d'un centenar d'àlbums presentats. per companyies discogràfiques que els van promocionar internacionalment. La música inclou Thainess, és a dir, els estils musicals de rock tailandès es van incloure al contingut que reflecteix la filosofia budista i l'estil de vida tailandès. A més, també es toca música rock tailandesa amb instruments musicals tradicionals tailandesos.


El objetivo principal de este estudio es examinar la influencia de la música extranjera, especialmente la música rock, en la música contemporánea en Tailandia entre 1968 y 1992. Es evidente que hay cierta influencia en la música contemporánea por parte de músicos populares internacionales. El investigador utilizó dos métodos de investigación musicológicos esenciales para estudiar la música rock; Historiografía y análisis musical. Se incluye un análisis de los elementos musicales de la evolución histórica, los conceptos musicales y el contenido de la melodía y la letra como fenómenos de la "nueva identidad" del rock tailandés. La investigación sobre la música rock en Tailandia es poco común y la clasificación de la música rock y los géneros relacionados no está clara. Además, la información sobre la canción y el artista es escasa, ya que al principio no fueron grabados. Esta tesis explora la música rock en Tailandia mediante la creación de un archivo de música rock a partir de cintas de casete. El archivo de datos incluye entrevistas con músicos y otras personas involucradas. Otras fuentes de información provinieron de revistas y otra literatura contemporánea. En esta tesis, se encontró que la música rock tailandesa se puede dividir en dos períodos, es decir, el período de formación y el período de desarrollo. (1) Durante el período de formación de 1960 a 1978, la música rock llegó a Tailandia con la guerra de Vietnam. En 1968, se formaron muchas bandas de rock influyentes, como V.I.P., en el Campamento Base de la Fuerza Aérea de Udon Thani. La identidad de las bandas en esta época no estaba clara, ya que en su mayoría tocaban canciones que estaban específicamente influenciadas por Europa y los EE. UU. (2) El período de desarrollo de 1979 a 1992 fue una era de creatividad, donde se crearon más de cien álbumes. por compañías discográficas que los promocionaron internacionalmente. La música incluye Thainess, es decir, se incluyeron estilos musicales de rock tailandés en el contenido que reflejan la filosofía budista y el estilo de vida tailandés. Además, la música rock tailandesa también se toca con instrumentos musicales tradicionales tailandeses.


The principal objective of this study is to examine the influence of foreign music, especially rock music, on contemporary music in Thailand between 1968 and 1992. It is apparent that there is some influence on contemporary music by popular international musicians. The researcher utilized two essential musicological methods of research to study rock music; historiography and music analysis. An analysis of musical elements from historical developments, the musical concepts, and the content of the melody and lyrics are included as the phenomena of the "new identity" of Thai rock. Rock music research in Thailand is rare, and the classification of rock music and related genres is unclear. In addition, information on the song and the artist is scarce, as in the beginning, they were not recorded. This thesis explores rock music in Thailand by creating a rock music archive from cassette tapes. The data archive includes interviews with musicians and others involved. Other sources of information came from magazines and other contemporary literature. In this thesis, it was found that Thai rock music may be divided into two periods, i.e., the formation period and the development period. (1) The formation period of 1960 - 1978, rock music came to Thailand with the Vietnam War. In 1968, many influential rock bands, such as V.I.P., were formed at the Udon Thani Air Force Base Camp. The identity of the bands in this era was not clear as they mostly played songs that were specifically influenced by Europe and the U.S.A. (2) The development period of 1979 - 1992 was an era of creativity, where more than a hundred albums were created presented by recording companies that promoted them internationally. The music includes Thainess, i.e., Thai rock musical styles were included in the content reflecting Buddhist philosophy and the Thai way of life. Additionally, Thai rock music is also played with traditional Thai musical instruments.

Paraules clau

Música rock; Rock music; Tailandia; Thailand; Tailàndia

Matèries

78 - Música

Àrea de coneixement

Ciències Humanes

Documents

pasi1de1.pdf

83.44Mb

 

Drets

L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)