Exploring corporate finance, exports and knowledge as determinants of innovation

dc.contributor
Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Economia
dc.contributor.author
Tomàs Porres, Josep
dc.date.accessioned
2024-06-06T08:40:26Z
dc.date.available
2024-06-06T08:40:26Z
dc.date.issued
2024-05-21
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/691379
dc.description.abstract
Aquesta tesi té com a objectiu avançar en la comprensió dels patrons d'innovació i generació de coneixement des de tres perspectives diferents. En primer lloc, aprofundint en l'efecte del finançament extern de capital a curt termini i la inversió física sobre I+D, innovació i productivitat, trobant efectes no lineals associats amb el finançament i complementarietats entre recursos a curt i a llarg termini. En segon lloc, desgranant com les dimensions temporals i espacials de l'aprenentatge mitjançant l'exportació influeixen en la persistència de la innovació. Oferim intuïcions sobre quins mercats haurien d'abordar les empreses segons el seu estatus innovador. Mentre que els mercats europeus proporcionen un context òptim per a les empreses que busquen transicionar cap a activitats d'innovació, les empreses han d'exportar dins i fora de la Unió Europea per ser innovadores persistents. Finalment, la tesi avalua els determinants de la generació de coneixement intern i extern, després imputa els efectes del coneixement en la intensitat de les innovacions noves al mercat. Els resultats suggereixen la importància de les habilitats, la productivitat i les exportacions per generar coneixement intern, un factor clau de les innovacions noves al mercat, sent les empreses establertes les que obtenen els majors rendiments de la generació de coneixement intern a causa de la seva experiència acumulada i les seves habilitats.
ca
dc.description.abstract
Esta tesis tiene como objetivo avanzar en la comprensión de los patrones de innovación y generación de conocimiento desde tres perspectivas diferentes. En primer lugar, profundizando en el efecto del financiamiento externo de capital a corto plazo y la inversión física sobre I+D, innovación y productividad, encontrando efectos no lineales asociados con la financiación y complementariedades entre recursos a corto y a largo plazo. En segundo lugar, desglosando cómo las dimensiones temporales y espaciales del aprendizaje mediante la exportación influyen en la persistencia de la innovación. Ofrecemos intuiciones sobre qué mercados deberían abordar las empresas según su estatus innovador. Mientras que los mercados europeos brindan un contexto óptimo para las empresas que buscan transicionar hacia actividades de innovación, las empresas deben exportar dentro y fuera de la Unión Europea para ser innovadores persistentes. Finalmente, la tesis evalúa los determinantes de la generación de conocimiento interno y externo, luego imputa los efectos del conocimiento en la intensidad de las innovaciones nuevas en el mercado. Los hallazgos sugieren la importancia de las habilidades, la productividad y las exportaciones para generar conocimiento interno, un factor clave de las innovaciones nuevas en el mercado, siendo las empresas establecidas las que obtienen los mayores rendimientos de la generación de conocimiento interno debido a su experiencia acumulada y sus habilidades.
ca
dc.description.abstract
This dissertation aims to advance the understanding of innovation and knowledge generation patterns from three different perspectives. Firstly, by delving into the effect of borrowing working capital and physical investment into R&D, innovation, and productivity, finding non-linear effects associated with debt financing and complementarities between investments in working capital and physical investment. Secondly, dissecting how the temporal and spatial dimensions of learning-by-exporting influence innovation persistence. We offer insights regarding which markets should firms address depending on their innovation status. While European markets provide an optimal context for firms seeking to transition towards innovation activities, firms should export inside and outside the European Union to be persistent innovators. Finally, the dissertation assesses the determinants of internal and external knowledge generation, then imputing the effects of knowledge in the intensity of innovations new to the market. The findings suggest the importance of skills, productivity, and exports to generate internal knowledge, a key factor of innovations new to the market, being incumbent firms are the ones obtaining the largest returns from internal knowledge generation due to their accumulated expertise and skills.
ca
dc.format.extent
134 p.
ca
dc.language.iso
eng
ca
dc.publisher
Universitat Rovira i Virgili
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
ca
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Innovació
ca
dc.subject
Exportacions
ca
dc.subject
Coneixement
ca
dc.subject
Innovación
ca
dc.subject
Exportaciones
ca
dc.subject
Conocimiento
ca
dc.subject
Innovation
ca
dc.subject
Exports
ca
dc.subject
Knowledge
ca
dc.subject.other
Ciències Socials i Jurídiques
ca
dc.title
Exploring corporate finance, exports and knowledge as determinants of innovation
ca
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
311
ca
dc.subject.udc
33
ca
dc.contributor.director
Segarra Blasco, Agustí
dc.contributor.codirector
Teruel Carrizosa, Mercedes
dc.embargo.terms
cap
ca
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documentos

TESI Josep Tomàs Porres.pdf

3.155Mb PDF

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)