Essays on Corporate Transparency

Autor/a

Errico, Marco

Director/a

Platikanova, Petya

Tutor/a

Platikanova, Petya

Data de defensa

2024-06-17

Pàgines

207 p.



Departament/Institut

Universitat Ramon Llull. Esade

Resum

La transparència corporativa és freqüentment proposada com una solució als problemes socials. La raó subjacent darrere d'aquesta visió és que en forçar a les corporacions a divulgar el seu impacte en la societat, els stakeholders aprendran sobre les activitats corporatives, canviaran la seva presa de decisions i imposaran un cost a les corporacions el comportament de les quals es considera objetable. Amb aquest fi, en els últims anys, els responsables de polítiques arreu del món han manat cada vegada més a les corporacions a ser més transparents en dimensions específiques amb la suposició que els stakeholders aprendran millor sobre les activitats corporatives. Aquesta tesi investiga la relació entre la transparència corporativa i la presa de decisions dels stakeholders. Més específicament, el primer estudi té com a objectiu explorar si un augment en la transparència de la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) canviarà la presa de decisions per un grup d'interessats que teòricament té un interès primordial en aprendre i monitorar la informació de la RSC. Per investigar aquesta relació, el primer estudi explota dades granulars del regulador de seguretat en el treball. L'evidència empírica mostra que quan la informació sobre seguretat en el treball està disponible a través de valoracions, els reguladors ajusten la seva activitat d'aplicació sobre les empreses on l'efecte dissuasiu és major. El segon capítol mostra com un augment en la transparència i el processament més fàcil de la informació financera permet als participants del mercat dedicar més temps a la informació no financera. L'estudi aprofita una regulació que va facilitar el processament de la informació financera per als participants del mercat. Mostra que després de la regulació, els participants del mercat tenen més recursos per monitorar altres activitats de l'empresa, la qual cosa al seu torn, anima a les empreses a millorar el seu comportament cap a aquestes activitats. Mentre que els primers dos estudis investiguen la relació entre la transparència corporativa i els stakeholders externs, l'últim estudi mostra com la transparència corporativa afecta el comportament dels agents interns. Més específicament, adoptant un model estructural dinàmic i combinant-lo amb dades empíriques, l'estudi mostra com els gerents utilitzen les inversions com un senyal per influir en la valoració del mercat de valors, particularment quan el nivell de transparència de l'empresa és baix. En general, la tesi demostra com la transparència corporativa influeix en les accions dels stakeholders.


La transparencia corporativa es frecuentemente propuesta como una solución a los problemas sociales. La razón subyacente detrás de esta visión es que al forzar a las corporaciones a divulgar su impacto en la sociedad, stakeholders aprenderán sobre las actividades corporativas, cambiarán su toma de decisiones e impondrán un costo a las corporaciones cuyo comportamiento se considera objetable. Con este fin, en los últimos años, los responsables de políticas en todo el mundo han mandado cada vez más a las corporaciones a ser más transparentes en dimensiones específicas con la suposición de que stakeholders aprenderán mejor sobre las actividades corporativas. Esta tesis investiga la relación entre la transparencia corporativa y la toma de decisiones de stakeholders. Más específicamente, el primer estudio tiene como objetivo explorar si un aumento en la transparencia de la Responsabilidad Social Corporativa (RSC) cambiará la toma de decisiones por un grupo de interesados que teóricamente tiene un interés primordial en aprender y monitorear la información de la RSC. Para investigar esta relación, el primer estudio explota datos granulares del regulador de seguridad en el trabajo. La evidencia empírica muestra que cuando la información sobre seguridad en el trabajo está disponible a través de ratings, los reguladores ajustan su actividad de aplicación sobre las empresas donde el efecto disuasorio es mayor. El segundo capítulo muestra cómo un aumento en la transparencia y el procesamiento más fácil de la información financiera permite a los participantes del mercado dedicar más tiempo a la información no financiera. El estudio aprovecha una regulación que facilitó el procesamiento de la información financiera para los participantes del mercado. Muestra que después de la regulación, los participantes del mercado tienen más recursos para monitorear otras actividades de la empresa, lo que a su vez, alienta a las empresas a mejorar su comportamiento hacia estas actividades. Mientras que los primeros dos estudios investigan la relación entre la transparencia corporativa y stakeholders externos, el último estudio muestra cómo la transparencia corporativa afecta el comportamiento de los agentes internos. Más específicamente, adoptando un modelo estructural dinámico y combinándolo con datos empíricos, el estudio muestra cómo los gerentes usan las inversiones como una señal para influir en la valoración del mercado de valores, particularmente cuando el nivel de transparencia de la empresa es bajo. En general, la tesis demuestra cómo la transparencia corporativa influye en las acciones de stakeholders.


Corporate transparency is frequently proposed as a solution to societal problems. The underlying rationale behind this view is that by forcing corporations to disclose their impact on society, stakeholders will learn about corporate activities, change their decision-making, and impose a cost on corporations whose behavior is considered objectionable. To this end, in recent years, policymakers around the world have increasingly mandated corporations to be more transparent on specific dimensions with the assumption that stakeholders will better learn about corporate activities. This thesis investigates the relationship between corporate transparency and stakeholders' decision-making. More specifically, the first study aims to explore whether an increase in Corporate Social Responsibility (CSR) transparency will change decision-making by a stakeholder group that theoretically has a first-order interest in learning and monitoring CSR information. To investigate this relationship, the first study exploits granular data from the workplace safety regulator. Empirical evidence shows that when workplace safety information is available through ratings, regulators adjust their enforcement activity on firms where the disciplining effect is higher. The second chapter shows how an increase in transparency and easier processing of financial information allows market participants to devote more time to non-financial information. The study leverages a regulation that made the processing of financial information easier for market participants. It shows that after the regulation, market participants have more resources to monitor other firm activities, which in turn, encourages firms to improve their behavior towards these activities. While the first two studies investigate the relationship between corporate transparency and external stakeholders, the last study shows how corporate transparency affects internal agent behavior. More specifically, by adopting a dynamic structural model and combining it with empirical data, the study shows how managers use investments as a signal to influence stock market valuation, particularly when the firm's level of transparency is low. Overall, the thesis demonstrates how corporate transparency influences stakeholder actions.

Paraules clau

Transparency; Disclosure; Regulation

Matèries

33 - Economia; 346 - Dret econòmic

Àrea de coneixement

Ciències socials, periodisme i documentació

Documents

Tesi_Marco_Errico.pdf

1.617Mb

 

Drets

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)