Utilidad del Video Head Impulse Test en Población Infantil: Valores Normales y sus Alteraciones en la Patología más Frecuente

Autor/a

Rodríguez Villalba, María Rosana

Director/a

Caballero Borrego, Miguel

Tutor/a

Caballero Borrego, Miguel

Data de defensa

2024-03-06

Pàgines

92 p.



Departament/Institut

Universitat de Barcelona. Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

Resum

[spa] El vértigo y el mareo son síntomas que se presentan frecuentemente en la infancia y la adolescencia. En los últimos años, ha crecido el interés por la evaluación de la función vestibular en niños, principalmente motivada por el advenimiento del implante coclear, especialmente el implante coclear bilateral simultáneo, con el consecuente riesgo de disfunción vestibular bilateral. Para comprender la indicación y lo que evalúan las pruebas vestibulares, es necesaria la comprensión de la fisiología del sistema vestibular. Por lo tanto, el objetivo de este estudio es validar de forma cuantitativa las ganancias en diferentes grupos de edad en la población infantil sana y en las patologías más frecuentes. HIPÓTESIS: 1-Los niños de 3 a 16 años tienen ganancias ligeramente más altas de forma global en condiciones normales en comparación con la población adulta. 2-Los niños con otitis serosa crónica tienen ganancias disminuidas, especialmente en los canales horizontales, lo que podría aumentar el riesgo de inestabilidad en esta población.

Paraules clau

Malalties de l'orella interna; Enfermedades del oido interno; Inner ear diseases; Pediatria; Pediatría; Pediatrics; Equilibri (Fisiologia); Equilibrio (Fisiología); Equilibrium (Physiology)

Matèries

616 - Patologia. Medicina clínica. Oncologia

Àrea de coneixement

Ciències de la Salut

Nota

Programa de Doctorat en Medicina i Recerca Translacional

Documents

MRRV_TESIS.pdf

3.446Mb

 

Drets

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)