Characterisation of walking in older adults: chronic obstructive pulmonary disease (COPD) as a case study

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament de Medicina i Ciències de la Vida
dc.contributor.author
Delgado Ortiz, Laura
dc.date.accessioned
2024-07-05T13:59:09Z
dc.date.issued
2024-07-02
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/691639
dc.description.abstract
Background: Walking is crucial for an active and healthy ageing. Aim: To understand walking in ageing populations, and, as a case study, in chronic obstructive pulmonary disease (COPD). Methods: This thesis (in seven manuscripts) combines diverse methodologies. To assess walking in ageing populations and in people with non-communicable diseases, we conducted a meta-ethnography, an experts’ review, and used COVID-19 as a natural experiment. To assess walking in COPD, we conducted a systematic review with subsequent meta-analyses, and we used three COPD cohort studies. Results: (i) walking is a multi-component concept that implies physical, emotional and social aspects, and that is affected by the environment, the activities that individuals aim to perform, and their coping strategies; (ii) in the presence of COPD, walking volume and pattern is impaired, paralleling disease severity, and is predictive of disease prognosis. Conclusions: Walking is a multi-component concept in ageing populations. Walking impairment in COPD goes beyond traditional measures of physical activity.
ca
dc.description.abstract
Antecedentes: Caminar es crucial para un envejecimiento activo y saludable. Objetivo: Comprender el caminar en poblaciones que envejecen, y como caso de estudio, en la enfermedad pulmonar obstructiva crónica (EPOC) Métodos: Esta tesis (en siete manuscritos) combina diversas metodologías. Para evaluar el caminar de poblaciones que envejecen y personas con enfermedades no transmisibles, desarrollamos una meta-etnografía, una revisión de expertos, y usamos la COVID-19 como un experimento natural. Para evaluar el caminar en EPOC, desarrollamos una revisión sistemática con meta-análisis, y usamos tres estudios de cohortes. Resultados: (i) Caminar es un concepto multicomponente que implica aspectos físicos, emocionales y sociales, y que se ve afectado por el entorno, las actividades que las personas pretenden realizar, y sus estrategias de adaptación; (ii) en presencia de EPOC, el volumen y los patrones de caminar están alterados, de forma paralela a la gravedad de la enfermedad., y predicen el pronóstico de la enfermedad. Conclusiones: Caminar es un concepto multicomponente en poblaciones que envejecen. El deterioro del caminar en EPOC va más allá de las medidas tradicionales de actividad física.
ca
dc.description.abstract
Antecedents: Caminar és fonamental per a un envelliment actiu i saludable. Objectiu: entendre el caminar en poblacions que envelleixen i, com a estudi de cas, en la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC). Mètodes: Aquesta tesi (en set manuscrits) combina metodologies diverses. Per a avaluar el caminar en poblacions que envelleixen i en persones amb malalties no transmissibles, vam realitzar una meta-etnografia, una revisió d’experts, i vam utilitzar la COVID-19 com a experiment natural. Per a avaluar el caminar en MPOC, vam realitzar una revisió sistemàtica amb meta-anàlisis posteriors i vam utilitzar tres estudis de cohorts de MPOC. Resultats: (i) Caminar és un concepte multi-component que implica aspectes físics, emocionals i socials, i que es veu afectat per l’entorn, les activitats que els individus volen realitzar i les seves estratègies d’adaptació; (ii) en presència de la MPOC, el volum i el patró de caminar es veuen deteriorats paral·lelament a la gravetat de la malaltia i són predictius del pronòstic de la malaltia. Conclusions: Caminar és un concepte multi-component en poblacions que envelleixen . El deteriorament del caminar en la MPOC va més enllà de les mesures tradicionals d’activitat física.
ca
dc.format.extent
231 p.
ca
dc.language.iso
eng
ca
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
ca
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Healthy ageing
ca
dc.subject
Older adults
ca
dc.subject
Chronic obstructive pulmonary disease (COPD)
ca
dc.subject
Walking
ca
dc.subject
Gait
ca
dc.subject
Envejecimiento saludable
ca
dc.subject
Adultos mayores
ca
dc.subject
Enfermedad pulmonar obstructiva crónica EPOC)
ca
dc.subject
Caminar
ca
dc.subject
Marcha
ca
dc.subject
Envelliment saludable
ca
dc.subject
Gen gran
ca
dc.subject
Malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC)
ca
dc.subject
Marxa
ca
dc.title
Characterisation of walking in older adults: chronic obstructive pulmonary disease (COPD) as a case study
ca
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
616.2
ca
dc.contributor.authoremail
laura.delgado@isglobal.org
ca
dc.contributor.director
García Aymerich, Judith
dc.embargo.terms
24 mesos
ca
dc.date.embargoEnd
2026-07-02T02:00:00Z
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.description.degree
Programa de Doctorat en Biomedicina


Documents

Aquest document conté fitxers embargats fins el dia 02-07-2026

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)