Class Inequalities in Lebanese Higher Education

dc.contributor
Universitat de Lleida. Departament d'Anglès i Lingüística
dc.contributor.author
Sabbagh, May
dc.date.accessioned
2024-07-18T07:30:45Z
dc.date.available
2024-07-18T07:30:45Z
dc.date.issued
2024-06-20
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/691804
dc.description.abstract
El sistema educatiu libanès molt estratificat ha estat sempre un mecanisme fonamental a través del qual es reprodueixen les desigualtats socials. Basat en un marc realista crític i un enfocament interpretatiu crític, aquest estudi explora les narracions d'un grup d'estudiants universitaris del nord del Líban per entendre com la seva posició de classe (el volum de capitals econòmics, socials i culturals que posseeixen) configura la seva experiència universitària i orientació professional. En particular, examino com la posició de classe dels estudiants media la seva adquisició d'una sèrie d'habilitats i actituds valorades per l'agenda d'ocupabilitat neoliberal. estudi il·lustra com un grup de marcadors d'identitat, com ara la regió, el gènere i la religió, interactuen amb la classe per perpetuar el desavantatge social en una part perifèrica i desfavorida del Líban. Les troballes, que posen de manifest les desigualtats estructurals a la societat libanesa, contribueixen a la reactivació dels debats sobre la classe social en un país on la política sectària domina el discurs públic.
ca
dc.description.abstract
El sistema educativo libanés, altamente estratificado, siempre ha sido un mecanismo fundamental a través del cual se reproducen las desigualdades sociales. Basado en un marco realista crítico y un enfoque interpretativista crítico, este estudio explora las narrativas de un grupo de estudiantes universitarios en el norte del Líbano para comprender cómo su posición de clase (el volumen de capital económico, social y cultural que poseen) moldea su experiencia universitaria y orientación professional. En particular, examino cómo la posición de clase de los estudiantes media en la adquisición de una variedad de habilidades y actitudes valoradas por la agenda neoliberal de empleabilidad. El estudio ilustra cómo un conjunto de marcadores de identidad, como la región, el género y la religión, interactúan con la clase para perpetuar la desventaja social en una parte periférica y desfavorecida del Líbano. Los hallazgos, que resaltan las desigualdades estructurales en la sociedad libanesa, contribuyen a revivir los debates sobre las clases sociales en un país donde la política sectaria domina el discurso público.
ca
dc.description.abstract
The highly stratified Lebanese educational system has always been a fundamental mechanism through which social inequalities are reproduced. Grounded in a critical realist framework and a critical interpretivist approach, this study explores the narratives of a group of university students from North Lebanon to understand how their class position (the volume of economic, social and cultural capitals they possess) shapes their university experience and career orientation. In particular, I examine how the students’ class position mediates their acquisition of a range of skills and attitudes valued by the neoliberal employability agenda. The study illustrates how a cluster of identity markers such as region, gender and religion, interact with class to perpetuate social disadvantage in a peripheral and underprivileged part of Lebanon. The findings, which highlight structural inequalities in the Lebanese society, contribute to the revival of debates about social class in a country where sectarian politics dominate public discourse.
ca
dc.format.extent
184 p.
ca
dc.language.iso
eng
ca
dc.publisher
Universitat de Lleida
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
ca
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Educació
ca
dc.subject
Desigualtat
ca
dc.subject
Classe social
ca
dc.subject
Educación
ca
dc.subject
Desigualdad
ca
dc.subject
Clase social
ca
dc.subject
Education
ca
dc.subject
Inequalty
ca
dc.subject
Social class
ca
dc.subject.other
Lingüística Indoeuropea
ca
dc.title
Class Inequalities in Lebanese Higher Education
ca
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
3
ca
dc.contributor.director
Block Allen, David
dc.contributor.director
Cots Caimons, Josep Maria
dc.embargo.terms
6 mesos
dc.date.embargoEnd
2024-12-20T02:00:00Z
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documentos

Este documento contiene ficheros embargados hasta el dia 20-12-2024

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)