Verbal gerunds in English: a case study in natural language ontology and referentiality

Author

Huang, Zi ORCID

Director

McNally Steifert, Elizabeth

Date of defense

2024-03-22

Pages

214 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Traducció i Ciències del llenguatge

Doctorate programs

Programa de Doctorat en Traducció i Ciències del Llenguatge

Abstract

This thesis investigates the two verbal gerunds in English: POSS-ing (Clay’s winning the game) and ACC-ing (Clay winning the game). It is widely recognized that they do not denote events, but there are many different proposals about their ontological status. This thesis answers two questions: what ontological objects do verbal gerunds denote, and how do POSS-ing and ACC-ing differ in their meanings? Following the methodology of natural langauge ontology, I observe the distribution and discourse functions of POSS-ing and ACC-ing using corpus data. My data reveal two important phenomena. One is the asymmetry between POSSing and ACC-ing as complement of with and without, which eventually leads to the claim that POSS-ing is referential and ACC-ing is not. The other is the use of POSS-ing after temporal prepositions, which points to POSS-ing having a temporal location, leading to the analysis of POSS-ing as a Kimian state, an abstract object with temporal properties. ACC-ing is analyzed as event kind descriptions.


Aquesta tesi investiga els dos gerundis verbals de l’anglés: el POSSing (Clay’s winning the game) i l’ACC-ing (Clay winning the game). És àmpliament recognut que no denotan esdeveniments, però hi ha diverses propostes sobre el seu estat ontològic. Aquesta tesi respon dues preguntes: Quins objectes ontològics denoten els gerundis verbals, i com es difereixen els significats del POSS-ing i l’ACC-ing? Seguint la metodologia de l’ontologia del llenguatge natural, observo la distribució i les funcions discursives del POSS-ing i l’ACC-ing amb dades del corpus. Les meves dades revelan dos fenòmens importants. El primer és l’asimetria entre el POSS-ing i l’ACC-ing quan serveixen com a complement de with i without. Això acaba portant a la afirmació que el POSS-ing és referencial i l’ACC-ing no ho és. El segon és l’ús del POSS-ing que segueix les preposicions temporals. Això indica que el POSS-ing està localitzat en el temps, i porta a l’anàlisi del POSS-ing com a un estat kimià, un objecte abstracte amb propietats temporals. L’ACC-ing s’analitza com a una descripció d’una espècie (kind) d’esdeveniments.


Esta tesis investiga los dos gerundios verbales del inglés: POSS-ing (Clay’s winning the game) y ACC-ing (Clay winning the game). Es ampliamente reconocido que no denotan eventos, pero hay diversas propuestas sobre su estatus ontológico. Esta tesis responde a dos preguntas: ¿Qué objectos ontológicos denotan los gerundios verbales? y ¿en qué se diferencian los significados de POSS-ing y ACC-ing? Siguiendo la metodología de la ontología del lenguaje natural, observo la distribución y las funciones discursivas de POSS-ing y ACC-ing con datos del corpus. Mis datos revelan dos fenómenos importantes. El primero es la asimetría entre POSS-ing y ACC-ing cuando sirven como complemento de with y without. Esto lleva a la afirmación de que POSS-ing es referencial y ACC-ing no lo es. El segundo es el uso de POSS-ing que sigue las preposiciones temporals. Eso indica que POSS-ing está localizado en el tiempo y conduce al análisis de POSS-ing como un estado kimiano, un objecto abstracto con propiedades temporales. ACC-ing se analiza como una descripción de una clase (kind) de eventos.

Keywords

Verbal gerunds in english; Gerundis verbals de l’anglés; Gerundios verbales del inglés

Subjects

81 - Linguistics and languages

Documents

tzh.pdf

1.018Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)