Essays in Macro-Finance

Autor/a

Sargsyan, Hayk ORCID

Director/a

Asriyan, Vladimir ORCID

Schaal, Edouard ORCID

Data de defensa

2024-06-11

Pàgines

97 p.



Departament/Institut

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Programa de doctorat

Programa de Doctorat en Economia, Finances i Empresa

Resum

This thesis addresses important macro-financial questions and deliberates on policies in response to market inefficiencies. The first chapter explores the impact of debt renegotiations in credit markets in the presence of information asymmetries. Lenders who engage in optimal renegotiations with delinquent borrowers often provide increased access to debt with lowered interest rates. Nevertheless, they adopt a cautious approach by setting more stringent loan limits. In this environment, restrictive macroprudential policies may lead to suboptimal outcomes. The second chapter develops a model which explains exclusion from deposits market and the emergence of premium banks. Too unequal distribution of income directed to deposits leads to the exclusion of poor from rich-serving banks’ deposit product markets, resulting in higher markups and a lower level of total deposits. The third chapter examines credit accessibility for small businesses, considering both the intensive and extensive margins. The findings emphasize that the absence of enough collateral can lead to the failure of many efficient projects. Conversely, less efficient projects by wealthier businesses may be realized solely because of their access to sufficient financing.


Aquesta tesi aborda qüestions macrofinanceres significatives i delibera sobre polítiques en resposta a les ineficiències del mercat. El primer capítol explora l’impacte de les renegociacions de deute als mercats de crèdit davant la presència d’asimetries d’informació. Els prestadors que participen en renegociacions òptimes amb prestataris morosos, sovint ofereixen un major accés al deute amb tipus d’interès reduïts. No obstant això, adopten un enfocament prudent establint l´ımits de préstecs més estrictes. En aquest entorn, les polítiques macroprudencials restrictives poden conduir a resultats subòptims. El segon capítol desenvolupa un model que explica l’exclusió del mercat de dipòsits i l’aparició de bancs prèmium. Una distribució massa desigual dels ingressos dirigits als dipòsits porta a l’exclusió dels pobres dels mercats de productes de dipòsit dels bancs rics, el que resulta en majors marges i un nivell més baix de dipòsits totals. El tercer capítol examina l’accessibilitat al crèdit per a les petites empreses, considerant tant els marges intensius com els extensos. Les conclusions subratllen que l’absència de prou garantia pot provocar el fracàs de molts projectes eficients. Per contra, els projectes menys eficients de les empreses més riques es poden dur a terme únicament pel seu accés a finançament suficient.

Paraules clau

Macro-finance

Matèries

33 - Economia

Documents

Aquest document conté fitxers embargats fins el dia 11-06-2025

Drets

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)