Essays on the formation of social networks from a game theoritical approach

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa
dc.contributor.author
Rubí Barceló, Antoni
dc.date.accessioned
2011-04-12T16:33:19Z
dc.date.available
2008-05-13
dc.date.issued
2008-02-08
dc.date.submitted
2008-05-13
dc.identifier.isbn
9788469144657
dc.identifier.uri
http://www.tdx.cat/TDX-0513108-181945
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/7364
dc.description.abstract
This thesis aims to contribute to a fundamental objective of Network Economics: to provide based incentives explanations of real social network topologies. By using game theoretical tools, the three papers of this thesis analyze how real social networks can arise from the strategic interaction of self-interested individuals.<br/>In the first paper, we discuss the influence of imperfect information on the process of social network formation and, specifically, on the possibilities of observing racially segregated societies when agents' preferences are not racially biased. The second work attempts to complete the Network Economics' explanation of the puzzle regarding how agents can benefit from structural holes over a long time period. The third paper presents a model that focuses on the mechanisms underlying the formation of scientific collaboration networks. We show how researchers' heterogeneity and limited processing capability explain the basic characteristics of these networks.
eng
dc.description.abstract
Aquesta tesi aspira a contribuir a un objectiu fonamental de l'Economia de Xarxes: oferir explicacions basades en els incentius de les topologies que adopten les xarxes socials. Usant les eines de la Teoria de Jocs, els tres articles de la tesi analitzen com les xarxes socials que observem a la realitat poden esser fruit de la interacció entre individus que responen als seus propis interessos.<br/>En primer lloc, estudiem la influència de la informació imperfecte en la formació de xarxes socials i, específicament, en les possibilitats de tenir societats racialment segregades quan les preferències dels agents no estan racialment esbiaixades. El segon treball, intenta completar l'explicació que l'Economia de Xarxes dóna a l'interrogant referent als forats estructurals i a la gent que s'en beneficia de manera continuada. El darrer capítol, se centra en els mecanismes que expliquen la formació de xarxes de col·laboració científica. Es mostra com l'heterogeneïtat i la limitada capacitat de processament dels investigadors expliquen les caractarístiques bàsiques d'aquestes xarxes.
cat
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
xarxes de col·laboració científica
dc.subject
Equilibri Pairwise-Nash
dc.subject
forats estructurals
dc.subject
eficiència
dc.subject
discriminació estadísitca
dc.subject
informació imperfecte
dc.subject
teoria de jocs
dc.subject
formació de xarxes
dc.subject
jocs de xarxes
dc.subject
scientific collaboration networks
dc.subject
xarxes socials
dc.subject
structural holes
dc.subject
Pairwise-Nash equilibrium
dc.subject
efficiency
dc.subject
statistical discrimination
dc.subject
imperfect information
dc.subject
game theory
dc.subject
network formation
dc.subject
network games
dc.subject
social networks
dc.title
Essays on the formation of social networks from a game theoritical approach
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
33
cat
dc.contributor.authoremail
antoni.rubi@upf.edu
dc.contributor.director
Jeon, Doh-Shin
dc.contributor.director
Cabrales, Antonio
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
B.17097-2008
dc.description.degree
Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa


Documentos

tarb.pdf

762.7Kb PDF

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)