Estrategias Filipinas Respecto a China: Alonso Sánchez y Domingo de Salazar en la empresa de China (1581-1593)


Autor/a

Ollé, Manuel

Director/a

Folch Fornesa, Dolors

Fecha de defensa

1999-01-29

ISBN

9788469253434

Depósito Legal

B.13296-2008



Departamento/Instituto

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Humanitats

Programa de doctorado

Programa de doctorat en Història

Resumen

S'analitzen en aquesta tesi les relacions entre Xina i Filipines entre 1565 i 1593, amb una atenció especial al protagonisme que van jugar en aquest període el jesuita Alonso Sanchez y el primer bisbe de Manila, Domingo de Salazar. Es contextualitzen aquestes relacions en el marc de les pautes de relació exterior de la Xina Ming i en el conjunt de la inserció asiática de les Filipines espanyoles del segle XVI. També es contextualitzen en el marc de les disputes entre ordes religioses i en el marc de l'entrada del jesuitas Mateo Ricci i Michele Ruggieri a Xina. S'hi destaca la importància de la relació Macau-Manila. La tesi edita i anota una sèrie de documents en xinès, castellà i portuguès que permeten verificar i concretar tot el procés de relació i els projectes espanyols de conquesta de Xina, que van arribar a presentar-se a la cort de Felip II.<br/>Se analizan en esta tesis las relaciones entre China y Filipinas entre 1565 y 1593, con una atención especial al protagonismo que jugaron en este periodo el jesuita Alonso Sanchez y el primer obispo de Manila, Domingo de Salazar. Se contextualizan estas relaciones en el marco de las pautas de relación exterior de la China Ming y en el conjunto de la inserción asiática de las Filipinas españolas del siglo XVI. También se contextualizan en el marco de las disputas entre órdenes religiosas y en el marco de l'entrada del jesuitas Mateo Ricci y Michele Ruggieri en China. S'destaca la importancia de la relación Macau-Manila. La tesis edita y anota una serie de documentos en chino, castellano y portugués que permiten verificar y concretar todo el proceso de relación y los proyectos españoles de conquista de China, que llegaron a presentarse a la corte de Felip II.

Palabras clave

conquesta de Xina; González de Mendoza; Martín de Rada; sinología; Domingo de Salazar; Mateo Ricci; Alonso Sánchez; guerra justa; Felipe II; macao; Jesuites; Sud-est d'Asia; Filipines; Ming; Xina

Materias

94 - Historia general y por países

Documentos

TMO1de9.pdf

9.135Mb

TMO2de9.pdf

9.428Mb

TMO3de9.pdf

9.490Mb

TMO4de9.pdf

8.853Mb

TMO5de9.pdf

5.382Mb

TMO6de9.pdf

7.277Mb

TMO7de9.pdf

7.341Mb

TMO8de9.pdf

9.979Mb

TMO9de9.pdf

2.199Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)