Evicción de servidumbres prediales en el derecho romano clásico


Autor/a

Peralta Escuer, Mª Teresa

Director/a

González de Audicana, J.M.

Tutor/a

Perulles Moreno, Juan Manuel

Data de defensa

1993-04-29

ISBN

8489727783

Dipòsit Legal

S.54-1998



Departament/Institut

Universitat de Lleida. Departament de Dret Públic

Resum

El tema objecte del present treball és l'evicció de les servituds predials en el Dret romà clàssic. La qüestió central que ens plantegem és si l'evicció del servei predial generava responsabilitat i en què es fonamentava aquesta responsabilitat. En principi, com ja veurem, podem contestar de manera afirmativa. <br/>Més concretament vam tractar de dilucidar si el comprador d'un fonc o d'una servitud podia exigir responsabilitat per evicció quan resultava vençut en una vindicatio servitutis o en una acció negatoria.<br/>L'interès que suscita aquest tema prové precisament del seu caràcter dogmàtic i no purament històric, fet que en aquest moment és més destacable donada la implantació actualment en nous plans d'estudi on la vinculació entre el Dret romà i Dret civil es fa patent, ja que tenim un interès comú en temes interdisciplinaris.


El tema objeto del presente trabajo es la evicción de las servidumbres prediales en el Derecho romano clásico. La cuestión central que nos planteamos es si la evicción de lasservidumbres prediales generaba responsabilidad y en qué se fundamentaba esta responsabilidad. En principio, como ya veremos, podemos contestar de modo afirmativo. <br/>Más concretamente tratamos de dilucidar si el comprador de un fundo o de una servidumbre podía exigir responsabilidad por evicción cuando resultaba vencido en una vindicatio servitutis o en una acción negatoria.<br/>El interés que suscita este tema proviene precisamente de su carácter dogmático y no puramente histórico, hecho que en este momento es más destacable dada la implantación actualmente en nuevos planes de estudio donde la vinculación entre el Derecho romano y Derecho civil se hace patente, ya que tenemos un interés común en temas interdisciplinarios.

Paraules clau

dret romà; servituds

Matèries

347 - Dret civil

Àrea de coneixement

Ciències humanes i socials

Documents

Figura1.jpg

70.34Kb

Figura10.jpg

32.55Kb

Figura2.jpg

25.43Kb

Figura3.jpg

34.51Kb

Figura4.jpg

24.19Kb

Figura5.jpg

36.97Kb

Figura6.jpg

34.77Kb

Figura7.jpg

28.24Kb

Figura8.jpg

68.03Kb

Figura9.jpg

25.51Kb

mtperalta.pdf

748.4Kb

 

Drets

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)