Distributed aop middleware for large-scale scenarios

Author

Mondéjar Andreu, Rubén

Director

García López, Pedro

Codirector

Pairot Gavaldà,Carles

Date of defense

2010-04-29

ISBN

9788469354261

Legal Deposit

T-1417-2010



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques

Abstract

En aquesta tesi doctoral presentem una proposta de middleware distribuït pel desenvolupament d'aplicacions de gran escala. La nostra motivació principal és permetre que les responsabilitats distribuïdes d'aquestes aplicacions, com per exemple la replicació, puguin integrar-se de forma transparent i independent. El nostre enfoc es basa en la implementació d'aquestes responsabilitats mitjançant el paradigma d'aspectes distribuïts i es beneficia dels substrats de les xarxes peer-to-peer (P2P) i de la programació orientada a aspectes (AOP) per realitzar-ho de forma descentralitzada, desacoblada, eficient i transparent. La nostra arquitectura middleware es divideix en dues capes: un model de composició i una plataforma escalable de desplegament d'aspectes distribuïts. Per últim, es demostra la viabilitat i aplicabilitat del nostre model mitjançant la implementació i experimentació de prototipus en xarxes de gran escala reals.


In this PhD dissertation we present a distributed middleware proposal for large-scale application development. Our main aim is to separate the distributed concerns of these applications, like replication, which can be integrated independently and transparently. Our approach is based on the implementation of these concerns using the paradigm of distributed aspects. In addition, our proposal benefits from the peer-to-peer (P2P) networks and aspect-oriented programming (AOP) substrates to provide these concerns in a decentralized, decoupled, efficient, and transparent way. Our middleware architecture is divided into two layers: a composition model and a scalable deployment platform for distributed aspects. Finally, we demonstrate the viability and applicability of our model via implementation and experimentation of prototypes in real large-scale networks.

Keywords

Separation of Concerns; Composition; Large-Scale Networks; Adaptative Software; Distributed AOP; Xarxes de gran escala; Composició; Separació de preocupacions; Software adaptatiu; Middleware; Peer-toPeer; AOP distribuït

Subjects

004 - Computer science and technology. Computing. Data processing

Documents

thesis.pdf

4.353Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)