Building ethernet connectivity services for provider networks

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions
dc.contributor.author
Bonada i Cruells, Eduard
dc.date.accessioned
2012-10-08T11:01:13Z
dc.date.available
2012-10-08T11:01:13Z
dc.date.issued
2012-07-16
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/85413
dc.description.abstract
Network providers are motivated to deploy Ethernet in their infrastructures. However, this represents a new application for Ethernet technology that leads to new requirements. In Ethernet networks, the Rapid Spanning Tree Protocol (RSTP) creates an active tree on top of the physical topology to avoid potential loops and allows the bridge functionalities to work properly. However, there are some implications of using RSTP to prune the physical topology into an active tree: unused links and sub-optimal paths. In addition, RSTP suffers count-to-infinity and takes too long to recover from critical failures. In this thesis we propose a complete solution based on RSTP extensions that addresses the shortcomings. We design and evaluate two extensions: RSTP-Conf to provide quick recoveries and RSTP-SP to operate with optimal path communications.
eng
dc.description.abstract
Els proveïdors de xarxa estan motivats per implementar Ethernet en les seves infraestructures. No obstant, això representa una nova aplicació per Ethernet que comporta nous requeriments. En les xarxes Ethernet, el protocol de Rapid Spanning Tree (RSTP) crea un arbre actiu per evitar cicles i permetre que les xarxes Ethernet funcionin correctament. Hi ha però algunes implicacions de l'ús de RSTP per transformar la topologia física en un arbre actiu: alguns enllaços no utilitzats i la creació de rutes sub-òptimes. A més, RSTP pateix count-to-infinity i tarda massa temps per recuperar-se de caigudes crítiques. En aquesta tesi es proposa una solució completa basada en extensions d’RSTP que aborda les seves deficiències. Dissenyem i avaluem dues extensions: RSTP-Conf per proporcionar una ràpida recuperació i RSTP-SP per operar amb comunicacions per camins òptims.
cat
dc.format.extent
194 p.
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Ethernet Bridging
dc.subject
Spanning Tree
dc.subject
RSTP
dc.subject
Shortest Path Bridging
dc.subject
Distance-Vector
dc.subject
Count-to-infinity
dc.title
Building ethernet connectivity services for provider networks
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
316
cat
dc.contributor.authoremail
eduard.bonada@upf.edu
dc.contributor.director
Sala, Dolors
dc.embargo.terms
cap
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
B. 28870-2012
dc.description.degree
Programa de doctorat en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions


Documents

teb.pdf

2.821Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)