Building ethernet connectivity services for provider networks

Author

Bonada i Cruells, Eduard

Director

Sala, Dolors

Date of defense

2012-07-16

Legal Deposit

B. 28870-2012

Pages

194 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions

Doctorate programs

Programa de doctorat en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions

Abstract

Network providers are motivated to deploy Ethernet in their infrastructures. However, this represents a new application for Ethernet technology that leads to new requirements. In Ethernet networks, the Rapid Spanning Tree Protocol (RSTP) creates an active tree on top of the physical topology to avoid potential loops and allows the bridge functionalities to work properly. However, there are some implications of using RSTP to prune the physical topology into an active tree: unused links and sub-optimal paths. In addition, RSTP suffers count-to-infinity and takes too long to recover from critical failures. In this thesis we propose a complete solution based on RSTP extensions that addresses the shortcomings. We design and evaluate two extensions: RSTP-Conf to provide quick recoveries and RSTP-SP to operate with optimal path communications.


Els proveïdors de xarxa estan motivats per implementar Ethernet en les seves infraestructures. No obstant, això representa una nova aplicació per Ethernet que comporta nous requeriments. En les xarxes Ethernet, el protocol de Rapid Spanning Tree (RSTP) crea un arbre actiu per evitar cicles i permetre que les xarxes Ethernet funcionin correctament. Hi ha però algunes implicacions de l'ús de RSTP per transformar la topologia física en un arbre actiu: alguns enllaços no utilitzats i la creació de rutes sub-òptimes. A més, RSTP pateix count-to-infinity i tarda massa temps per recuperar-se de caigudes crítiques. En aquesta tesi es proposa una solució completa basada en extensions d’RSTP que aborda les seves deficiències. Dissenyem i avaluem dues extensions: RSTP-Conf per proporcionar una ràpida recuperació i RSTP-SP per operar amb comunicacions per camins òptims.

Keywords

Ethernet Bridging; Spanning Tree; RSTP; Shortest Path Bridging; Distance-Vector; Count-to-infinity

Subjects

316 - Sociology

Documents

teb.pdf

2.821Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)