El comportament del turisme en una destinació de litoral dins una conjuntura de crisi econòmica

Autor/a

Grijalvo Pujol, Marc, 1978

Director/a

Guia, Jaume

Galí Espelt, Núria

Fecha de defensa

2012-11-30

Depósito Legal

Gi. 171-2013

Páginas

449 p.



Departamento/Instituto

Universitat de Girona. Departament d'Organització, Gestió Empresarial i Disseny de Producte

Resumen

The tourism behaviour in a coastal destination within an economic crisis is a research with reference to an specific place: Roses. This research has intended to identify which are the rules of economic behaviour that due to the global crisis, the tourist has modified or kept, no matter what the social environment. The research results have let us see the most significant economic changes in the consumer behaviour. It has also been observed the impact that those changes have for the local companies and tourist agents as well as about those attitudes that remain unaffected no matter the unfavourable economic situation.


El comportament del turisme en una destinació de litoral dins d’una conjuntura de crisi econòmica, és un estudi que explica el comportament d’aquest en una destinació de litoral en concret: Roses. Ha estat una recerca que ha intentat identificar quines són aquelles pautes de comportament econòmic que- arran de la irrupció de la crisi econòmica global -, el consumidor turístic ha modificat o per contra ha mantingut el mateix comportament, aliè a l’entorn que l’envolta. Els resultats de l’estudi ens han permès visualitzar clarament quins són els canvis econòmics més significatius en les pautes de comportament del consumidor. També s’ha pogut observar els impactes que aquests tenen en les empreses i agents turístics del municipi, així com aquelles actituds que es mantenen inalterables, tot i estar en un entorn econòmic desfavorable.

Palabras clave

Consum turístic; Tourism consumption; Consumo turístico; Turisme litoral; Coastal tourism; Turismo litoral; Comportament dels turistes; Tourist behavior; Comportamiento de los turistas; Crisi econòmica global; Global financial crisis; Crisis económica global; Roses, Catalunya; Rosas, Catalonia

Materias

338 - Situación económica. Política económica. Gestión, control y planificación de la economía. Producción. Servicios. Turismo. Precios

Documentos

tmgp.pdf

5.192Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)