Unveiling new molecular Opisthokonta diversity : A perspective from evolutionary genomics

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Experimentals i de la Salut
dc.contributor.author
López Escardó, David
dc.date.accessioned
2018-07-19T15:37:28Z
dc.date.available
2018-07-19T15:37:28Z
dc.date.issued
2018-01-15
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/587085
dc.description.abstract
Opisthokonta is an eukaryotic supergroup that contains Metazoa, Fungi and their unicellular relatives. Therefore, this group provides an ideal framework to study distinct unicellular-multicellular transitions, among them, the transition towards animal multicellularity. This thesis aims to describe new Opisthokonta diversity at many different levels, a very neeeded starting point to better understand the evolution of opisthokonts and the origin of multicellularity in animals. In particular, we here described a new genus and species at the onset of Holomycota (Parvularia atlantis), detected new molecular metazoan diversity through a metabarcoding approach, and evaluated the power of single-cell genomics to increment the genomic diversity of choanoflagellates. Overall, this thesis provided new insights into the diversity of Opisthokonta and into the power of single-cell genomics technologies. Finally, our results also have reshaped the phylogeny of choanoflagellates and increased the knowledge of the pre-metazoan genetic tool-kit.
en_US
dc.description.abstract
Els Opistoconts són el supergroup d'eucariotes que engloba els animals, els fongs i els seus respectius parents unicel·lulars. Ofereixen, per tant, un marc ideal on estudiar la transició d'organismes unicel·lulars a pluricel·lulars, entre elles, la transició a la pluricel·lularitat animal. Aquesta tesis pretén entendre millor la diversitat dels Opistoconts a diferents nivells, com a primer pas imprescindible, per poder entendre millor la seva evolució i obtenir noves dades que ajudin a compendre els processos que van precedir l'origen de la pluricel·lularitat animal. Concretament, els resultats obtinguts corresponen a: la descripció d'un nou génere i una nova espècie a la base dels holomycots (Parvularia atlantis), la detecció de nova diversitat animal gràcies a un estudi metagenètic (metabarcoding) i l'avaluació de l'ús de técniques de genòmica unicel·lular (Single-cell genomics) per poder expandir la diversitat genòmica dels coanoflagel·lats. Amb tot, els resultats donen una millor comprensió de la diversitat dels Opistoconts i del potencial de la genòmica unicel·lular. Finalment, els resultats han permés també remodelar la filogènia dels coanoflagel·lats i incrementar el conexiement sobre el contingut genètic que va precedir l'aparició dels animals.
en_US
dc.format.extent
244 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
en_US
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Opistoconts
en_US
dc.subject
Origen dels animals
en_US
dc.subject
Evolució
en_US
dc.subject
Protistologia
en_US
dc.subject
Genòmica
en_US
dc.subject
Single-cell genomics
en_US
dc.subject
Evolution
en_US
dc.subject
Animal multicellularity
en_US
dc.subject
Opisthokonts
en_US
dc.subject
Choanoflagellates
en_US
dc.title
Unveiling new molecular Opisthokonta diversity : A perspective from evolutionary genomics
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
575
en_US
dc.contributor.authoremail
david.lopez@upf.edu
en_US
dc.contributor.director
Ruiz Trillo, Iñaki
dc.embargo.terms
6 mesos
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.description.degree
Programa de doctorat en Biomedicina


Documents

tdle.pdf

12.20Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)