Impacts of early-life vitamin D on child and adolescent health outcomes

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament de Medicina i Ciències de la Vida
dc.contributor.author
Sangüesa Boix, Júlia
dc.date.accessioned
2024-06-18T13:43:08Z
dc.date.issued
2024-06-13
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/691461
dc.description.abstract
Els baixos nivells de vitamina D durant l’embaràs i els primers anys de la vida són freqüents en dones embarassades i en nadons i, a més, poden tenir implicacions per a la salut de l’infant a llarg termini. Malgrat això, els resultats dels estudis observacionals anteriors són inconsistents i se centren principalment en la primera infància. Aquesta tesi aporta evidències que associen nivells baixos de vitamina D en les primeres etapes de la vida i diferents aspectes de la salut durant la infància i l’adolescència, incloent-hi un augment del risc de dermatitis atòpica, una salut respiratòria compromesa i alteracions en la composició corporal. A més, suggereix que l’estudi d'altres metabòlits de la vitamina D i dels efectes independents de l'exposició a la llum ultraviolada, podrien millorar la nostra comprensió sobre aquestes associacions, i generar evidències útils per a la práctica clínica i la salut pública.
ca
dc.description.abstract
Early-life low vitamin D levels are prevalent among pregnant women and newborns and may have long-lasting health implications for child health. However, evidence from previous observational studies is inconsistent and primarily focused on early childhood. This thesis provides evidence of the associations between low vitamin D levels in early life and different aspects of health during childhood and adolescence, including an increased risk of atopic dermatitis, a compromised respiratory health, and alterations in body composition. Additionally, it suggests that studying other vitamin D metabolites and the independent effects of ultraviolet light exposure could improve our understanding of these associations and generate useful evidence for clinical practice and public health.
ca
dc.format.extent
215 p.
ca
dc.language.iso
eng
ca
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
ca
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Vitamin D
ca
dc.subject
Prenatal exposure
ca
dc.subject
Non-communicable diseases
ca
dc.subject
Childhood
ca
dc.subject
Adolescence
ca
dc.subject
Vitamina D
ca
dc.subject
Exposició prenatal
ca
dc.subject
Malalties no transmissibles
ca
dc.subject
Infància
ca
dc.subject
Adolescència
ca
dc.title
Impacts of early-life vitamin D on child and adolescent health outcomes
ca
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
663/664
ca
dc.contributor.authoremail
julia.sanguesa@isglobal.org
ca
dc.contributor.director
Vrijheid, Martine
dc.contributor.director
Casas Sanahuja, Maribel
dc.embargo.terms
24 mesos
ca
dc.date.embargoEnd
2026-06-13T02:00:00Z
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.description.degree
Programa de Doctorat en Biomedicina


Documentos

Este documento contiene ficheros embargados hasta el dia 13-06-2026

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)