Verbal gerunds in English: a case study in natural language ontology and referentiality

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament de Traducció i Ciències del llenguatge
dc.contributor.author
Huang, Zi
dc.date.accessioned
2024-07-18T12:40:13Z
dc.date.available
2024-07-18T12:40:13Z
dc.date.issued
2024-03-22
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/691814
dc.description.abstract
This thesis investigates the two verbal gerunds in English: POSS-ing (Clay’s winning the game) and ACC-ing (Clay winning the game). It is widely recognized that they do not denote events, but there are many different proposals about their ontological status. This thesis answers two questions: what ontological objects do verbal gerunds denote, and how do POSS-ing and ACC-ing differ in their meanings? Following the methodology of natural langauge ontology, I observe the distribution and discourse functions of POSS-ing and ACC-ing using corpus data. My data reveal two important phenomena. One is the asymmetry between POSSing and ACC-ing as complement of with and without, which eventually leads to the claim that POSS-ing is referential and ACC-ing is not. The other is the use of POSS-ing after temporal prepositions, which points to POSS-ing having a temporal location, leading to the analysis of POSS-ing as a Kimian state, an abstract object with temporal properties. ACC-ing is analyzed as event kind descriptions.
ca
dc.description.abstract
Aquesta tesi investiga els dos gerundis verbals de l’anglés: el POSSing (Clay’s winning the game) i l’ACC-ing (Clay winning the game). És àmpliament recognut que no denotan esdeveniments, però hi ha diverses propostes sobre el seu estat ontològic. Aquesta tesi respon dues preguntes: Quins objectes ontològics denoten els gerundis verbals, i com es difereixen els significats del POSS-ing i l’ACC-ing? Seguint la metodologia de l’ontologia del llenguatge natural, observo la distribució i les funcions discursives del POSS-ing i l’ACC-ing amb dades del corpus. Les meves dades revelan dos fenòmens importants. El primer és l’asimetria entre el POSS-ing i l’ACC-ing quan serveixen com a complement de with i without. Això acaba portant a la afirmació que el POSS-ing és referencial i l’ACC-ing no ho és. El segon és l’ús del POSS-ing que segueix les preposicions temporals. Això indica que el POSS-ing està localitzat en el temps, i porta a l’anàlisi del POSS-ing com a un estat kimià, un objecte abstracte amb propietats temporals. L’ACC-ing s’analitza com a una descripció d’una espècie (kind) d’esdeveniments.
ca
dc.description.abstract
Esta tesis investiga los dos gerundios verbales del inglés: POSS-ing (Clay’s winning the game) y ACC-ing (Clay winning the game). Es ampliamente reconocido que no denotan eventos, pero hay diversas propuestas sobre su estatus ontológico. Esta tesis responde a dos preguntas: ¿Qué objectos ontológicos denotan los gerundios verbales? y ¿en qué se diferencian los significados de POSS-ing y ACC-ing? Siguiendo la metodología de la ontología del lenguaje natural, observo la distribución y las funciones discursivas de POSS-ing y ACC-ing con datos del corpus. Mis datos revelan dos fenómenos importantes. El primero es la asimetría entre POSS-ing y ACC-ing cuando sirven como complemento de with y without. Esto lleva a la afirmación de que POSS-ing es referencial y ACC-ing no lo es. El segundo es el uso de POSS-ing que sigue las preposiciones temporals. Eso indica que POSS-ing está localizado en el tiempo y conduce al análisis de POSS-ing como un estado kimiano, un objecto abstracto con propiedades temporales. ACC-ing se analiza como una descripción de una clase (kind) de eventos.
ca
dc.format.extent
214 p.
ca
dc.language.iso
eng
ca
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
ca
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Verbal gerunds in english
ca
dc.subject
Gerundis verbals de l’anglés
ca
dc.subject
Gerundios verbales del inglés
ca
dc.title
Verbal gerunds in English: a case study in natural language ontology and referentiality
ca
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
81
ca
dc.contributor.authoremail
zi.huang@upf.edu
ca
dc.contributor.director
McNally Steifert, Elizabeth
dc.embargo.terms
cap
ca
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.description.degree
Programa de Doctorat en Traducció i Ciències del Llenguatge


Documents

tzh.pdf

1.018Mb PDF

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)