Household aeroalergens in the inception of infant atopy and asthma

Author

Torrent Quetglas, Maties

Director

Cullinan, Paul

Sunyer Deu, Jordi

Date of defense

2007-10-03

ISBN

9788469273357

Legal Deposit

B.56065-2007



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Experimentals i de la Salut

Doctorate programs

Programa de doctorat en Biomedicina

Abstract

Aquesta tesi doctoral consisteix en una sèrie de deu articles (8 publicats y 2 en premsa) basats en dades recollides a l'estudi AMICS (Asthma Multicentre Infant Cohort Study), portat a terme a Ashford (UK) a Barcelona y a Menorca. A més dels propis articles, s'inclouen una introducció i una discussió generals per a mostrar de forma conjunta les troballes i posar-les en el context de l'evidència científica actual. També s'inclou un apartat sobre les implicacions dels resultats obtinguts tant per la recerca etiològica de l'asma com per a la salut pública, així com una llista de recomanacions finals. Des de l'any 1997 soc el responsable del estudi de cohort AMICS a Menorca, que ha comptat amb diverses beques del Ministeri de Sanitat i Consum, de la Comunitat Europea i d'una fundació privada. L'objectiu inicial principal del projecte europeu era mesurar el paper del aeroal.lergens domèstics més comuns en el procés d'iniciació de l'atòpia i l'asma. La cohort de Menorca va ampliar el seus objectius incloent dades addicionals sobre dieta i nivells d'organoclorats a la sang. El projecte continua a Menorca i en el moment de presentar la tesi s'està realitzant el seguiment del 9 anys.


The present doctoral thesis consists of a series of ten articles (8 published and 2 in press) based on data collected from the Asthma Multicentre Infant Cohort Study (AMICS), carried out in Ashford (UK) and Barcelona and Menorca (Spain). In addition to the articles themselves, a general introduction and a general discussion are included to put together the findings of the articles in the light of present scientific evidence. A section on the implications for the etiologic research of asthma and for public health and a list of final conclusions are also included. I have been responsible of the AMICS cohort in Menorca since its origin in 1997, which has been funded by different grants from the Spanish Ministry of Health, the European Commission and a private foundation. The main initial objective of the European project was to measure the role of common domestic aeroallergens in the inception of atopy and asthma. The Menorca cohort extended its objectives including additional data on dietary habits and blood levels of organochlorine compounds. The project continues in Menorca and at the moment of presenting this thesis the 9 years follow-up work is being carried out.

Keywords

contaminación - Menorca; contaminación - Barcelona; asma infantil; aparato respiratorio; aire; alergia; malalties en els infants; epidemiologia; contaminació - Menorca; contaminació - Barcelona; asma infantil; epidemiología; aparell respiratori; al·lèrgia en els infants; aire; enfermedades infantiles

Subjects

616.2 - Pathology of the respiratory system. Complaints of the respiratory organs

Documents

tmtq.pdf

698.8Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)